Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Prvak Istoka poznat, dve ekipe strepe za opstanak

Kolo pre kraja prvenstva u Srpskoj ligi Istok poznato je ime prvaka i ekipe koja će sledeće sezone igrati u Prvoj ligi Srbije.
Dubočica je pobedom nad Vlasinom zadržala 5 bodova prednosti ispred Radničkog. Leskovčani su i teoretski obezbedili titulu, a potpredsednik FSRIS Vladan Gašić je kapitenu Dušanu Saviću uručio pehar.
Dok se Leskovčani radu, Vlasotinčani će se boroti i strepeti do poslednjeg sudijskog zvožduka. Vlasina u poslednjem kolu dočekuje otpisani Timok, uz osluškivanje rezultata u Jagodini gde gostuje Topličanin.
Prokupčani su prvi poveli u duelu sa Piroćancima, a u 70. minutu i izjednačili na 2:2. Radnički golovima iskusnih Mančića u 83. i Đurovića u 84. minutu stigao do pobede u Prokuplju.
Topličanin ima bod više u odnosu na Vlasinu i rezultati ova dva tima u poslednjem kolu će definisati ime putnika u Zonu Jug.
Pčinja je posla boda u Pirotu osvojila i sva tri boda u Knjaževcu u duelu sa ekipom koja je do ovog kola bila druga po učinku u prolećnoj polusezoni. Srpskoligaš iz Trgovišta je tako kolo pre kraja obezbedio opstanak jer čak i u slučaju poraza u poslednjem kolu i pobede Vlasine ipak zadržava status zbog boljeg skora u međusobnim duelima.
Zanimljiv duel odigran je u Popovcu gde je domaćin opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 6:2. Jagodina je, kao što je i najavljeno, pružila priliku mladim igračima, nastupili su i klinci iz kadetskog sastava koji su protiv jakog rivala dobili šansu da osete srpskoligaški “barut”.
U derbiju Paraćina nije bilo ni golova ni pobednika. Zaječarci su se od navijača i Srpske lige oprostili pobedom nad Radničkim iz Svilajnca. Sa 1:0 je još jedan putnik u zonu, OFK Brzi Brod pobedio kao domaćin ekipu Dunava.
Meševo je kao domaćin odličnu sezonu pred svojom publikom završilo pobedom nad Car Konstantinom. Tim iz okoline Kruševca je preuzeo 6. poziciju na tabeli, uz priliku za dodatni iskorak u slučaju povoljnog raspleta u poslednjem prvenstvenom kolu sledeće nedelje.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok