Search
Close this search box.
1685911314478
VREME ČITANJA: 2 min

Sve otvoreno do sledećeg vikenda

Oba vodeća tima zabeležila pobede u 29. kolu SLZ.
Smederevo i Borac nastavljaju trku za plasman u Prvu ligu. Oba tima su zabeležili pobede u subotu. Smederevci su se u prvom poluvremenu mučili protiv Reala iz Podunavaca, da bi u drugom sa tri gola osigurali pobedu. Na kraju je bilo 3:0 za domaće na meču odigranom u Kostolcu. Prvi pratilac Borac iz Čačka je na nezgodnom gostovanju u Krupnju pobedio ekipu Rađevca sa 1:0 i ostao u trci za plasman u viši rang. Poraz je domaćine definitivno izbacio iz lige.
Mladi radnik je pobedom i to trećom uzastopnom, nad ekipom Poleta iz Ljubića od 3:1 definitivno obezbedio opstanak u ligi. Poraz gostima nije ništa značio. Sloga je u Bajinoj Bašti ubedljivo pobedila Tutin sa 4:0 i došla u poziciju da sama odlučuje o svojoj sudbini. Naime Sloga u poslednjem kolu gostuje u Podunavcima ekipi Reala i pobedom ostaje u ligi, dok svaki drugi rezultat ostavlja domaćina u ovom rangu takmičenja. Mačva je u Arilju deklasirala poslednjeplasiranu Budućnost sa 7:2, ali će oba tima u sledećoj sezoni igrati u zonskim ligama.
Na čak tri susreta u ovom kolu nije bilo ni pobednika, a ni golova. Nerešeno 0:0 su igrali OFK Mihajlovac i Fap iz Priboja, zatim u Gornjem Milanovcu Takovo i Budućnost iz Valjeva, kao i Sloga iz Požega i Sloga iz Kraljeva. Budućnost iz Valjeva je sa bodom iz Gornjeg Milanovca prebrinula sve brige oko opstanka, kao i OFK Mihajlovac, dok bod iz Požege Kraljevčanima nije bio dovoljan da ostanu sa šansama za opstanak.
Poslednje 30. kolo će doneti odgovor ko će u Prvu ligu, kako i koja je peta ekipa koja napušta ovaj rang takmičenja.
Foto: Instagram borac_čačak

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad