Search
Close this search box.
1685912465101
VREME ČITANJA: 2 min

PKB i GSP Polet Dorćol u Srpskoj ligi

Vodeći dvojac zabeležio pobede i potvrdio plasman u SLB.
Odigrano je poslednje 30. kolo Beogradske zone u kojem je postignuto čak 37 golova. Dve vodeće ekipe su zabeležile pobede i plasirale se u viši rang, iako je sve bilo pozanato i pre ovog kola. U Padinskoj Skeli PKB je pobedio Sremčicu sa 3:0 i postao prvak Beogradske zone. Podno Kalemgdana GSP Polet Dorćol je ubedljivim trijumfom nad Kosmajem od 9:0 potvrdio drugo mesto i plasman u Srpsku ligu. Sremčica i Kosmaj su pre ovog kola već bili ispali iz lige.
Šušnjar je pobedio Leštane sa 6:3 i ostao na trećoj poziciji. Sve da timu Šušnjara u subotu i nisu oduzeta četiri boda ne bi se plasirao u viši rang zbog slabijeg međusobnog skora od ekipe GSP Polet. Poraz ekipi Leštana nije ništa značio jer su i oni pre poslednje utakmice bili ispali. Pobeda Lokomotive od 2:1 protiv Barajeva u gostima je bila pirova jer ni tim iz Železnika u narednoj sezoni neće igrati u zoni.
Hajduk se pobedom od 1:0 protiv Crvene zvezda iz MML probio na sedmo mesto tabele. Meč između Zuca 2019 i OFK Mladenovca je završen nerešeno 1:1 pa su oba tima ostala u gornjoj polovini tabele. Napredak iz Medoševca je u zanimljvoj utakmici pobedio OFK Žarkovo u gostima sa 4:3. Boleč je na domaćem terenu izgubio od Komgrapa sa 2:1, ali to nije ništa značilo za domaći tim koji je uspeo da izbori ospatanak u Beogradskoj zoni.
PKB i GSP Polet Dorćol su novi srpskoligaši. Iz lige su ispali Kosmaj, Sremčica, Leštane i Lokomotiva. U zonu su iz SLB ispali Borac iz Lazarevca i BSK iz Borče. Iz Prvih Beogradskih liga plasman u Beogradsku zonu su ostvarili Umka, OFK Budućnost iz Dudovice i Kaluđerica.
Foto: FS Beograda

Možda vas zanima

TABELA beogradske zone