Search
Close this search box.
eeeeee
VREME ČITANJA: 3 min

LUDNICA U TEMERINU: TSK preuzeo vrh kolo pre kraja prvenstva! /FOTO-VIDEO/

Praznik fudbala juče u Temerinu. Domaćin, TSK pobedom nad odličnom ekipom Fruškogorskog Partizana preuzeo je prvo mesto i sada je na samo 90 minuta od plasmana u Vojvođansku ligu.
Temerin, 29. kolo Prve Novosadske lige:   TSK  3-2  Fruškogorski Partizan
Derbi koji će se pamtiti. Do poslednje stolice bile su popunjene tribine a mesta nije bilo ni na ogradi oko stadiona. Dve hiljade gledalaca pratilo je spektakl. Vatreni navijači oba tima zauzeli su pozicije. Bubnjevi, pirotehnička sredstva i bogat repertoar navijačkih pesama dodatno su zagrejali fantastičnu atmosferu.
Naša ekipa stigla je sat i po pre početka meča kako bi obezbedila mesto za kameru. Direktan prenos u ovakvim uslovima bio je izazov koji nismo hteli da propustimo.
Taktičko nadmudrivanje, greške, oštra igra ali i visok tempo tokom celog meča obeležio je ovaj derbi. Greška u odbrani gostujuće ekipe dovela je do vođstva TSK-a. To je i te kako poremetilo tim iz Bukovca. Tek u drugom poluvremenu pronašli su svoju igru. Dva pogodka vratila su ih u meč ali sudijska pištaljka stavila je tačku na nadu gostiju.
Jovo Pupovac, kapiten TSK-a, u 12. minutu doveo je svoj tim do vođstva. Ubrzo zatim, ovog puta iz penala, Pupovac postiže pogodak. TSK 2, Fruškogorski Prtizan 0. Gosti nisu imali šut u okvir gola u prvih 45 minuta.
U drugom poluvremenu, Pavlov postiže pogodak za 3-0. Činilo se da je pobednik rešen ali gostujuća ekipa vratila se u meč. Petar Ilić vraća nadu svojoj ekipi i smanjuje prednost TSK-a na 3-1. Vladimir Dević minut pre isteka regularnog toka utakmice postiže pogodak (3-2) i sada je nalet Bukovčana ozbiljna pretnja ekipi iz Temerina.
Četiri minuta pakla u Temerinu.
Strahovito su pritiskali gosti. Ozbiljno pretili i pokušavali da dođu do prilike. Nakon centaršuta Roganovića, Klincovu je malo falilo da svojoj ekipi donese izjednačenje. Ipak, domaća ekipa dočekala je zvuk pištaljke i slavlje je moglo da počne.
Domaći trener Kozomora dao je intervju našem novinaru odmah posle utakmice:
Ja moram da kažem da smo mi za manje od 48 sati odigrali dve utakmice, ja ne znam da li je to ikada neka ekipa uradila. Odigrali smo najbolje što smo mogli.
Što se tiče utakmice, mislim da smo dobro ušli u utakmicu, dali smo golove na vreme, poveli smo 2-0. Drugo poluvreme, gosti su krenuli na sve ili ništa, imali su inicijativu i na to sve iskoristili smo jednu kontru. Poveli smo 3-0. Kada su svi mislili da je gotovo primili smo brzo jedan gol. Uveli smo utakmicu u neizvesnost. Na kraju je 3-2. 
Još jednom čestitam mojim momcima na pobedi. Ovo je veliki uspeh za nas. Mi u sredu igramo finale Kupa Vojvodine, nadam se da ćemo i tamo pružiti partiju kao i danas. – Završio je kozomora.
Ekipa ”TSK”-a popela se na prvo mesto i sada imaju dva boda više od ”Fruškogorskog partizana”, ostalo je još poslednje 30. kolo da se odigra. Temerinci ukoliko savladaju ”ŽSK” iz Žablja u poslednjem kolu direktno će se plasirati u viši rang. Bukovčanima ostaje nada da uz pobedu u poslednjem kolu i povoljan rezultat iz Žablja mogu da se vrate na prvo mesto, u suprotnom, put do višeg ranga će potražiti kroz baraž.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”

VREME ČITANJA: 3 min

LUDNICA U TEMERINU: TSK preuzeo vrh kolo pre kraja prvenstva! /FOTO-VIDEO/

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”