Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dubočica na +5, neizvesna borba za opstanak

Dva kola pre kraja sezone u Srpskoj ligi Istok Dubočica se nalazi na 1. mestu na tabeli sa 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički.
Ovo je epilog 28. kola u kojem su Leskovčani osvojili sva tri, a Piroćanci kao domaćini samo jedan bod.
Dubočica je u derbiju kola na gostovanju u Svilajncu pobedila domaći Radnički rezultatm 0:2. Leskovčani su poveli golom kapitena Dušana Savića u 12. minutu, a osvajanje tri vredna boda “overio” je mladi Đorđe Vasić u 75. minutu.
Piroćanci su posle poraza u Popovcu osvojili bod u duelu sa Pčinjom. Gosti iz Trgovište su u Pirotu imali i dosta sreće u nekoliko situacija, ali su uspeli da ostvare svoj cilj i osvojili jedan bod u utakmici bez golova.
Borba za opstanak na Istoku postala je izuzetno zanimljiva posle ispadanja Trajala iz Prve lige Srbije. Uz davno otpisani Car Konstantin, mežu zonaše će Timok i Brzi Brod, a traži se i ime četvrtog putnika u niži rang.
Vlasina je pobedom protiv SFS Borca stigla Pčinju koju je bod iz Pirota održao “iznad crte”. Vlasotinčani su poveli u prvom poluvremenu golovima Lazara Markovića. U nastavku Conić je postavio konačnih 1:2 na Rosulji.
U Teškoj poziciji je i Topličanin koji ima bod više od Vlasine i Pčinje. Prokupčani su protiv Budućnosti poveli golom Kitića, a izjednačenje je doneo Mladenović.
Timočanin je u Nišu pobedio Car Konstantin i ostao drugi najbolji tim ovog proleća posle Dubočice. Dunav je ubedljivom pobedom nad Meševom stigao do opstanka, i stigao do pozicije broj 3 kada bi se gledao samo prolećni deo prvenstva.
Jedinstvi je kao domaćin bilo ubedljivo protiv Brzog Broda (3:0), pred paraćinski derbi koji se narednog vikenda igra na stadionu SFS Borca.
Jagodina je “minimalcem” osvojila tri boda u duelu sa Timokom i izbegla brigu o opstanku u Srpskoj ligi Istok u poslednja dva prvenstvena kola.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok