Search
Close this search box.
348357849_798561494943500_2355520898762933607_n
VREME ČITANJA: 2 min

Jarić i Đukić overili titulu i vratili ekspresno OFK Kikindu u viši rang

Fudbaleri OFK Kikinde slave brz povratak u viši rang – Srpsku ligu Vojvodina jer su u 27. kolu bili bolji od Mladosti iz Omoljice 2:1 (1:1) i tako overili titulu prvaka Vojvođanske lige Istok.
Sjajna sezona za klub sa gradskog stadiona, vratio se fudbal u Kikindu na široka vrata, pošto će taj grad i u sledećoj sezoni gledati trećeligaški fudbal jer je OFK Kikinda klub sa velikim renomeom stigao nazad u Srpsku ligu Vojvodina.
Gradski stadion u Kikindi. Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Milivojev (Alibunar). Žuti kartoni: Reljić, Barbul, Remigus (OFK Kikinda). Živanović, Marković, Vojnović (Mladost). Strelci: Jarić u 22. minutu i Đukić u 83. minutu iz kaznenog udarca (OFK Kikinda). Radisavljević i 14. minutu (Mladost).
OFK KIKINDA: Savkov, Božić, Jarić (Galešev), Mirkov, Ivanović (Pajić), Zeljkov (Stankić), Spahić, Reljić, Đukić, Barbul (Rafael), Radovanović.
MLADOST (O): Topić, Marković (Alavanja), Mićić, Stošić, Maksimović (Ramović), Starčević, Vukajlović (Kovačević), Radisavljević, Živanović (Stefanović), Vojnović, Lukić.
Izgledalo je da će OFK Kikinda posle vođstva u Banatskom Velikom Selu u prethodnoj rundi overiti titulu, ali Kozara je postigla pogodak i odložila radost tima iz Kikinde. Strepeli su i u uvodnim minutama i sve do finiša meča domaćini, prvi gol postigla je odlična ekipa Mladosti koja se bori pritom i za opstanak.
Gol je pao sa velike udaljenosti iskosa a postigao ga je Nikola Radisavljević u 14. minuti i tako doveo svoj tim u vođstvo. Strepnja domaćeg tima bila je kratog daha, a za to se potrudio mladi Mateja Jarić. U 22. minutu nakon solo prodora Milorad Barbul odigrava povratnu loptu, a junak meča Jarić iz srca kaznenog prostora matirao je Ivana Topića.
Ređale su se prilike za domaćina, pritisak je pao sa pleća, jednu takvu je ukrotio golman gostiju Topić, a drugi put Stojan Vojinović izbija loptu sa gol linije, zatim je Đukić pokušao glavom iz peterca, a onda ponovo Đukić najbolji akter OFK Kikinde u ovom prvenstvu pogađa prečku.
U triling završnici i velikoj drami na sedam minuta pre isteka regularnog toka utakmice u šesnaestercu gostiju, nakon duge lopte koja je upućena ka Jariću, on i Vojinović bili su u duelu, a gostujući igrač je oštro startovao što je sudija Milivojev okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.
Precizan sa kreča je bio Nebojša Đukić koji je svojim pogotkom doneo titulu i ekspresan povratak i promociju OFK Kikindi koja će naredne sezone biti učesnik Srpske lige Vojvodina.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”

VREME ČITANJA: 2 min

Jarić i Đukić overili titulu i vratili ekspresno OFK Kikindu u viši rang

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”