Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Budućnost “kroji” vrh Istoka, drama u borbi za opstanak

Tri kola pre kraja prvenstva još uvek je mnogo otvorenih pitanja na srpskoligaškom Istoku.
Budućnost je i protiv Piroćanac potvrdila visok, kvalitet. Popovčani su posle remija u gostima sa Dubočicom, po drugi put ove sezone pobedili Radnički.
I pored više puta opisanih događaja iz prvog dela sezone, u Budućnosti mogu da žale i zbog prolećnih rezultata. Po bod su iz Popovca odneli Vlasina, Dunav i Pčinja, a sva tri SFS Borac, a sa tih 9 bodova Popovčani bi trenutno bili drugi na tabeli sa bodom zaostatka za Leskovčanina.
A u derbiju kola zaslužena pobeda Budućnosti (3:2), a posao domaćinu olakšao je i prenervozni kapiten Piroćanaca Denis Ristov koji je zbog drugog žutog kartona morao van igre već u 35. minutu.
Ovakav ishod derbija iskoristila je Dubočica koja je imala dosta problema protiv borbenih Jagodinaca. Jaka odbrana i puno trčanja ipak nisu bili dovoljni Jagodincima da iznenade domaće koji su slavili posle lepe akcije Milića i Stojeva.
Prava drama očekuje se u poslednja 3 kola u borbi za opstanak. Nakon ispadanja Trayala iz Prve lige Srbije, jasno je da iz Srpske lige Istok ispadaju 4 ekipe.
Posle davno otpisanog Car Konstantina, u ovom kolu je i Timok spakovao kofere posle poraza na domaćem terenu u duelu sa Topličaninom rezultatom 0:3.
Iako su im šanse i dalje na nivou teorije, Brzi Brod je kao domaćin savladao Vlasinu (1:0), pa su obe ekipe 3 kola pre kraja “ispod crte”.
Pčinja je pobedom nad Car Konstantinom (4:1) preskošila Vlasotinčane na tabeli, dok je Dunav iz Knjaževca doneo veliki bod i potvrdio epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone.
U derbiju Pomoravlja, SFS Borac je na svom terenu poražen u duelu sa Radničkim iz Svilajnca (1:2). U Meševu, u derbiju sredine tabele, pobeda domaćina u duelu sa paraćinskim Jedinstvom.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok