Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Popovčani zaustavili i Piroćance

Poslednji u nizu derbija sezone odigran je danas u Popovcu, uz direktan prenos koji ste mogli da pratite na MerkurXtip kanalu.
A u derbiju pobeda domaćina: Budućnost – Radnički 3:2, i još jedna potvrda da je ova sezona na srpskoligaškom Istoku u znaku tri vodeća ali i ravnopravna kluba.
Posle Dubočice sa kojom su igrali nerešeno kao gosti, Popovčani su zaustavili i Piroćance  i još jednom potvrdili svoj kvalitet.
Domaćin je bio bolji u derbiju, stvorio veći broj povoljnih prilika za gol i još jednom pokazao da ove sezone igra verovatno najlepši fudbal u Srpskoj ligi Istok.
Budućnost je od starta krenula ofanzivno. Najpre je udarac Miloševića u 8. minutu zaustavio golman Stefan Ilić, koji je dva minuta kasnije sjajnom paradom zaustavio šut Nikolića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.
Zapretili su Piroćanci preko Đurovića u 22. minutu. U sledećoj akciji na drugoj strani terena beležimo i neuspešan pokušaj lob udarca Miloševića.
U 30. minutu Kostić – Milutinović je u svom šesnaestercu srušio Đorđevića, a sudija Anđelković je bez dvoumljenja dosudio najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Nikola Nikolić koji je doveo Budućnost u vođstvo rezultatom 1:0.
U 35. minutu Radnički je ostao sa desetoricom igrača na terenu. Prenervozni kapiten Denis Ristov je zbog “negodovanja rečima i pokretima” u jednom minutu dobio prvi, zatim i drugi žuti karton zbog čega je morao van terena.
Nisu se gosti predavali. U 41. minutu Nikolić je šutirao sa ivice šesnaesterca preko gola, a minut kasnije Kostić – Milutinović je iskosa sa leve strane šutirao, ali je lopta i ovoga puta završila iznad prečke.
U nastavku nova ofanziva Budućnosti. Vukan Đorđević je imao prilike d auveća prednost domaćina u 49. i 57. minutu, a u 58. minutu udarac Stojanovića zaustavio je raspoloženi golman Ilić.
U 59. minutu se igra u i oko šesnaesterca isplatila domaćinu. Jednu odbijenu loptu Milošević je preciznim udarcem smestio u mrežu Radničkog.
Ponovo su, kao i u prvih 45 minuta, Piroćanci uspeli da uspostave ravnotežu što je pogotkom krunisao Đurović u 63. minutu.
U 74. minutu najlepši detalj na utakmici. Nikola Mladenović je sa desne strane centrirao i na drugoj strani pronašao Nikolu Nikolića koji je efektnim volejom sa 15-16 metara neodbranjivo smestio loptu iza leđa Ilića.
Do kraja još jedna prilika za domaće u 78. minutu, a gosti su preko iskusnog Nemanje Mančića ublažili poraz golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok