Search
Close this search box.
476863_img-9317_f
VREME ČITANJA: 3 min

NE DAJU SE BAJINOBAŠTANI: Sloga pobedom protiv Budućnosti traži slamku spasa za opstanak

Fudbaleri Sloge prekinuli su niz od tri poraza i iznenadili protivnika hitrom i spretnom igrom.
Na stadionu Sportskog centra “Braća Milutinović” u Bajinoj Bašti odigrana je prvenstvena utakmica 27. kola Srpske lige Zapad u kojoj su se, na travnatom terenu, suočile ekipe domaće Sloge i Budućnosti Krušik 2014 iz Valjeva.
U očekivanju zanimljive fudbalske predstave, meč je započet na krajnje neobičan način.
Naime, domaći sastav je meč započeo protestom, jednominutnim sedenjem na terenu u znak protesta upravi, čime su klupskim čelnicima pokazali nezadovoljstvo uslovima unutar kluba.
Usled lošeg stanja u klubu, fudbaleri Sloge su meč započeli jednominutnim sedenjem na terenu.
Od prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da su obe ekipe raspoložene za igru i lopta je naizmenično “šetala” od jednog do drugog gola.
Međutim, domaćin je ubrzo zagospodario terenom i do prve prilike stigao je u desetom minutu kada je nakon udarca glavom Veselinovića, lopta otišla van okvira gola.
U nastavku susreta ređale su se prilike Ilića, Đorđevića i Tešića, ali promene rezultata nije bilo sve do 23. minuta kada je Živanović loptu poslao pred gol Milinkovića, a u gužvi koja je nastala. nespretno je reagova Đermanović koji je loptu poslao u sopstvenu mrežu.
Do odlaska na odmor pokušaji valjevskih fudbalera da stignu do rezultatskog egala, nisu urodili plodom, dok su sa druge strane prilike da dupliraju prednost Bajinobaštana, propustili Živanović i Đorđević.
Drugo poluvreme ne donosi promenu stanja na terenu. Domaćin je bio znatno agilniji, konstantno je vršio pritisak na poslednju liniju gostujućeg sastava i u takvoj konstalaciji snaga na terenu, Sloga stiže do novog pogotka u 53. minutu. Sjajno je Živanović izveo udarac sa ugla, a upotrebljiv centaršut iskoristio je Radojević i rezultat na semaforu ponovo je promenjen.
Mogao je domaćin vrlo brzo da stigne i do novog pogotka, ali je prilike u kojima su se našli Đorđević, Veselinović i Živanović, čuvar mreže Valjevaca, Milinković uspeo da ukroti.
Ipak, iu 70. minutu domaćin stiže i do trećeg gola. Tešić se upisao u listu strelaca, čime je pitanje pobednika i definitivno bilo rešeno.
Do kraja susreta fudbaleri Budućnosti Krušik 2014 uspevaju da stignu do počasnog pogotka.
U listu strelaca se upisao Đurić, ali vremena za neki veći rezultatski preokret nije bilo i domaćin je uspeo da stigne do važna tri boda kojima ostaje u borbi za opstanak u ovosezonskom takmičenju.
Po okončanju susreta prvotimac gostiju Kristian Močić je za portal “Republika.rs” izjavio:
– Cele nedelje smo se spremali za ovu utakmicu, nismo dobro ušli u nju, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i sve se to videlo na terenu. Svaka čast ekipi Sloge na pobedi. Već narednog vikenda očekuje nas teška utakmica protiv Sloge iz Požega. Sloga je dobra ekipa i dolazi maksimalno rasterećena. Mi ćemo dati sve od sebe, svoj maksimum, pružićemo sve što se od nas očekuje i nadamo se pozitivnom ishodu.
U narednoj takmičarskoj rundi fudbaleri Sloge iz Bajine Bašte gostuju imenjaku iz Kraljeva, dok će Budućnost Krušik 2014 na “Parku pećina” ugostiti Slogu iz Požege.
Foto: Goran Pavlović
izvor:republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad