Search
Close this search box.
476632_zemun2_f
VREME ČITANJA: 2 min

NADA I DALJE POSTOJI: Zemunci se provukli na Carevoj ćupriji

Teškom mukom favorit je stigao do očekivanih bodova.
Pod utiskom prošlonedeljnog poraza u velikom derbiju protiv OFK Beograda (0:1), fudbaleri Zemuna u susret sa potpuno rasterećenim BASK-ovcima, ušli su vidno bez energije što je uticalo na njihovu partiju tokom prvog poluvremena.
Derbi susret 28. runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana, privukao je na tribine “BASK Arena” pedesetak ljubitelja fudbala koji su u uvodnom periodu igre prisustvovali ne baš mnogo zanimljivoj partiji dva renomirana rivala.
Gosti iz Gornje varoši uglavnom su pokušavali udarcima sa distance preko Nikole Ristovskog i Admira Ademija, ali je golman Damjan Knežević bio na visini zadatka.
Gosti najbolju priliku propuštaju u 37. minutu kada je već pomenuti Nikola Ristovski uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava van okvira gola.
Kazna je ubrzo stigla.
U nadoknadi vremena prvog poluvremena Đalović je nesmotreno igrao rukom u svom šesnaestercu i za sudiju Filipa Markovića nije bilo dileme, jedanaesterac.
Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikola Jovanović i BASK TEK na odmor odlazi sa minimalnom prednošću.
U prvih petnaestak minuta igre u nastavku susreta, strateg domaćina Zoran Ljubinković je izvršio svih pet izmena, što je dovelo do paa u igri domaće ekipe, a Zemunci su navedeno iskoristili u samo dva minuta.
Golovima Nikole Ristovskog u 63. i Andreja Lazovića samo minut kasnije, plavo-zeleni stižu do potpunog rezultatskog preokreta.
Prava drama viđena je u samom finišu meča. Domaćin u 85. minutu preko Aleksandra Andrića donosi BASK TEK-u izjednačenje, ali su se Zemunci brzo konsolidovali nakon šoka i dva minuta kasnije preko Luke Svetličića stigli do trećeg pogotka koji je istovremeno značio i tri boda koja sa Careve ćuprije putuju u Gornju varoš.
Do kraja šampionata ostala su dva prvenstvena kola. Zemunci koji moraju da se nadaju kiksu OFK Beograda, u narednoj takmičarskoj rundi dočekuju Sinđelić, da bi u poslednjm kolu gostovali u Lazarevcu, već prežaljenoj ekipi Borca.
Sa druge strane BASK TEK je u finiš sezone ušao potpuno rasterećen, a u naredne dve runde očekuje ih gostovanje u Surčinu, da bi “zavesu na ovogodišnje takmičenje spustili” na svom terenu u duelu protiv novobeogradskog Studentskog grada.

Foto:FK Zemun

Izvor:republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

NADA I DALJE POSTOJI: Zemunci se provukli na Carevoj ćupriji

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE