Search
Close this search box.
1684614175500
VREME ČITANJA: 2 min

Želja siguran u derbiju

Železničar – Sloboda 2:0
Stadion: FK Železničar u Inđiji, gledalaca 250, strelci: 1:0 Trbović 41.minut, 2:0 Radman 84.minut, sudija: Nemanja Stojčevi, pomoćnici: Dejan Šolaja i Milovan Janjić, žuti kartoni: Bajić, Osman (Železničar), Čolić, trener Đokić (sloboda), crveni karton: Aćimović (Sloboda).
Železničar: Milinović, Bosnić, Matijević, Sudžum (Vučković), Bajić, Osman, Radman (Grković), Trbović, Živanović (Bubalo), Šahurić, Saračević.
Sloboda: Jagodić, Čolić, Kuburović, Josimov, Aćimović, Milinković (Dragojević), Petrović (Milojević), Vukotić (Grujić), Đuričić, Stojanović, Perović (Pilipović).
Derbi meč 27. kola Vojvođanske lige „Jug“ doneo je dobru utakmicu i zasluženu pobedu domaćina. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Oba tima su igrala oprezno i pokušavala udarcima iz daljine. Najbolju priliku za domaće propustio je Bajić kada je iskosa sa leve strane u 23.minutu šutirao u bliži ugao, ali je Jagodić odlično intevenisao. Gosti su uzvratili u 31.minutu. Pokušali su Vukotić i Čolić, no nisu bili uspešni. Kada se činilo da će se na odmor otići bez golova postignut je pogodak. Desni bek tima iz Inđije Trbović je prošao po desnoj strani. Kada se očekivao centaršut, ušao je u srdinu i udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora matirao Jagodića 1:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom delu Sloboda je imala inicijativu, ali su domaći stvarali šanse. Dve odlične je propustio Marko Radman u 49. I 55.minutu kada je fenomenalno intervenisao golman ekipe iz Donjeg Tovarnika Jagodić. Sredinom drugog dela direktan crveni karton je dobio igrač Slobode Aćimović zbog udararanja glavom igrača domaćih Živanovića.
Najbolju priliku za izjednačenje Sloboda ne koristi u 78.minutu kada je posle centaršuta Čolića sa desne strane na drugoj stativi šutirao Milinković, ali je čuvar mreže Milinović odlično reagovao. Inđijci su osigurali pobedu u 84.minutu. Na proigravanje Sudžuma, egzekutor je bio Marko Radman 2:0. To je bio i konačan rezulatat utakmice.
Nakon ove pobede Železničar je ostao u trci za prvo mesto zajedno sa ekipom Slovena iz Rume. U narednom 28. kolu Sloboda dočekuje Šajkaš iz Kovilja, dok će Železničar na nezgodno gostovanje Jedinstvu u Rumenku.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”