Search
Close this search box.
476652_345816669-566023065713108-5215655968292449276-n_f
VREME ČITANJA: 3 min

Svako ima svoje ambicije – Hajduk za overu krune, ČSK za nastavak dobrih igara

Završnica ovosezonskog takmičenja donosi jedan od zanimljivijih duela koji će biti odigran u Staparu.
U okviru 27. kola Područne fudbalske lige Sombor, sastaće se ekipe Hajduka iz Stapara, aktuelni lider šampionata i nekadašnji učesnik drugog stepena srpskog klupskog fudbala, čelarevska ČSK Pivara, tako da se već u uvodu najave predstojećeg duela,slobodno može reći da nas očekuje duel fudbalskih titana.
Ekipa iz Stapara je neporažena ove sezone, a sve su prilike da već u ovom kolu mogu da overe titulu i preskoče još jednu stepenicu, pošto su pre nešto manje od 365 dana u aktuelni rang takmičenja stigli iz somborske međuopštinske fudbalske lige.
Sa druge strane, ČSK Pivara u ciljnoj ravnini očekuje kraj prvenstva i želeli bi da u dobrom raspoloženju okončaju trku za prvenstvene bodove.
Lider je na svom terenu perfektan, imaju učinak 13 od 13. Dok Čelarevčani imaju solidan skor u gostima od četiri trijumfa, dva remija i šest neuspeha.
U prvom ovosezonskom duelu ekipe su morale da se zadovolje bodom jer je u Čelarevu rezultat bio 1:1.
Uoči derbij 27. runde Područne fudbalske lige Sombor, trener crno-belih Miroslav Pavlović je izjavio:
– Još jedan težak rival i težak meč. Očekujem da pokažemo zube i lideru, ali idemo tamo sa dozom respekta prema rivalu jer znamo kakve su rezultate ostvarili u kontinuitetu. Mi ćemo nastaviti da radimo i nadam se da će nam se na terenu vratiti. I ove nedelje smo dobro odradili treninge i mislim da ćemo biti spremni i da ćemo pružiti dobar otpor rivalu. Imaju puno iskusnih igrača, navikli su da ostvaruju odlične rezultate na svom terenu i to ih krasi tokom ove sezone.
– PFL Sombor, 27. kolo:
Hajduk (Stapar) – ČSK Pivara (Čelarevo)
Stadion: FK Hajduk u Staparu
Datum: Nedelja, 21. maj
Početak: 17 časova
Heroj u prethodnoj rundi Nikola Lakić koji je postigao izjednačujući pogodak u Gložanu dao je svoje viđenje ove utakmice:
– Dobra igra moje ekipe iz prethodne runde trebalo bi da se preslika i u ovu ako hoćemo da pariramo protivniku. Neće biti nimalo lako ali mi ćemo biti spremni da odgovorimo na izazove koje nam postavi trener. Radili smo dobro u poslednje vreme i ova utakmica će biti nagrada za naš dosadašnji trud.
I predstavnik ekipe iz Čelareva, Predrag Šljivar izneo je svoja očekivanja:
– Nova utakmica u Staparu. Nećemo se osvrtati šta je urađeno dosad, šta je propušteno, to je iza nas. Bitno je da u ovoj utakmici pokažemo karakter pa i po cenu da izgubimo, ako protivnik bude bolji pružićemo ruku. Njima je to bitna utakmica da overe titulu, samim tim imaće dozu pritiska i uloge favorita, ali to je jedna sjajna ekipa sa dosta igrača koji znaju kako se igraju te utakmice, dok naši momci izuzev nekoliko igrača su uglavnom iz omladinskog pogona. U želji da bude puno publike i da prođe sve korektno kako i dolikuje i sa jedne i sa druge strane.
Nakon utakmica 27. prvenstvenog kola, ostaju još tri takmičarske runde do okončanja sezone 2022/23. Nakon gostovanja u Staparu, popularni čelarevski “lavovi” dočekuju Tvrđavu iz Bača, da bi nakon gostovanja u Liparu, sezonu okončali u Silbašu gde će se sastati sa ekipom Naše Zvezde.
Sa druge strane aktuelni lider će pokušati i u duelima protiv gložanske Budućnosti, Tvrđave iz Bača i Lipara da ostane neporažen i time na fantastičan način izbori plasman u Vojvođansku ligu Sever.
izvor:republika.rs
Foto:Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Svako ima svoje ambicije – Hajduk za overu krune, ČSK za nastavak dobrih igara

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”