Search
Close this search box.
1684619293331
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevci ne daju prvo mesto

Smederevo – Sloga (Kraljevo) 2:1
Stadion: Bora Beka u Kostolcu, gledalaca: 200, strelci: 1:0 Dimitrijevič 57.minut, 2:0 Zličić 59.minut, 2:1 Jovanić 81.minut, sudija: Marko Ivković, pomoćnici: Srđan Kantar i Miloš Nikolić, žuti kartoni: Aleksa Marković (Smederevo), Todorić (Sloga).
Smederevo: Jović, Andrija Marković (Ilić), Kostić, Savković, Stojković (Filipović), Zličić (Blagojević), Dimitrijrvić (Janković), Sević, Panić, Nikola Jovanović (Aleksa Marković), Jordan Jovanović.
Sloga: Nikolić (Grujičić), Pantović, Todorić, Dimitrić, Nikola Jovanović, Despotović, Markiš, Matija Jovanović (Serdarević), Jovanić, Đoković (Vučićević), Stojanović (Aleksić).
I drugu prvenstvenu utakmicu u Kostolcu gde igraju kao domaćini zbog kazne fudbaleri Smedereva su rešili u svoju korist. Za oba tima je ovaj meč bio od izuzetne važnosti. Smederevoo je prvo na tabeli i pobedom je želelo tu i da ostane zbog ulaska u Prvu ligu. Sloga je u zoni ispadanja, pa su gosti sa bodom ili sva tri hteli da povećaju svoje šanse u borbi za opstanak. Nepovoljna vest je da ove sezone čak pet klubova ispada iz ove lige pošto treba da uđu četiri prvaka zona. Naravno tu treba dodati Zlatibor i Loznicu koji su i definitivno ispali iz Prve lige.
U prvom delu nije bilo golova pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0. Nastavak je doneo pobednika. Domaći su sve rešili za dva minuta. Prvo je u 57.minutu iskusni Nikola Dimitrijević doneo prednost Smederevu 1:0. Samo dva minuta kasnije prvi strelac lige Miloš Zličić je svojom 20. prvenstvenim pogotkom uvećao prednost svoga tima na 2:0. Da ne bude sve idealno po domaće pobrinuo se špic Kraljevčana Luka Jovanić koji je u 81.minutu prepolovio prednost Smedereva 2:1, Ipak za nešto više Sloga nije imala ni vremena ni snage. Ostalo je na kraju 2:1.
U narednom kolu Smederevo gostuje Tutinu, dok će Sloga u Kraljevu ugostiti imenjaka iz Bajine Bašte.
Foto: FK Smederevo

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad