Search
Close this search box.
470613_capture_orig
VREME ČITANJA: 2 min

ĐORĐEVIĆ PRED SUSRET SA PČINJOM: “Ovo je teži trening pred finale Kupa Niša”

Domaći sastav do kraja prvenstva očekuje borba za opstanak.
Fudbaleri Car Konstantina u subotu od 17 časova gostuju neugodnoj ekipi Pčinje u 27. kolu Srpske lige Istok. ’Carevi’ su u prošlom kolu poraženi od Radničkog iz Pirota ubedljivim rezultatom 6:0.
Zauzimaju poslednju poziciju sa četiri osvojena boda.
Imali su svoj uspon popularni ’Bubanjci’ kada su pobedili Vlasinu 2:0, pokazali se i u porazima kao nezgodan protivnik, koga ne treba lako otpisivati, a igraju i finale Kupa Niša.
Ostvarili su važne trijumfe u kupu protiv OFK Niša i Palilulca.
Fudbaleri Pčinje se nalaze na 13. poziciji sa 29 boda i u opasnoj zoni su, tako da verovatno ulaze motivisani u ovaj susret.
U prošlom kolu su poraženi od Dunav Prahova rezultatom 1:0, a na prethodnim utakmicama se nisu baš proslavili jer su zabležili dva poraza (Radnički Svilajnac 2:1 i Jedinstvo Paraćim 3:1) i dva nerešena ishoda (Jagodina 0:0 i Vlasina 1:1).
Prema tome, dugo ne znaju za pobedu, što znači da nas očekuje zanimljiv susret.
Trener Car Konstantina Predrag Đorđević je pred ovaj susret rekao da im je ovo teži trening pred finale Kupa Niša, jer će im taj susret biti za spas sezone.
– Posle katastrofalnog prvog poluvremena u Pirotu malo smo se u drugom delu digli da sačuvamo čast i izbegnemo najubedljivjiji poraz u istoriji kluba. Ova utakmica u Pčinji nam je teži trening za sredu za finale Kupa Niša protiv Budćnosti, jer nam je ta utakmica spas sezone. Vraćaju nam se igrači, na treningu smo bili u velikom broju –
istakao je Đorđević.
Domaćinu sutrašnjeg duela su preko potrebni bodovi kako bi i sledeće godine bio član srpskoligaškog karavana.
Trenutno je Pčinja prvi tim ispod aktuelne crte za ispadanje, ali prve dve ekipe iznad imaju samo jedan bod prednosti u odnosu na sastav iz Trgovišta.
Ekipa Pčinje je na domaćem terenu upisala ove sezone pet trijumfa, svakako je najveći onaj protiv Radničkog iz Pirota, a pored toga imaju i tri remija, dok su u pet navrata ostali praznih šaka pred svojim navijačima.
Borba za opstanak će u grupi Istok biti aktuelna sigurno do poslednjeg kola, neki timovi imaju veće šanse, kako zbog rasporeda tako i zbog trenutnog stanja na tabeli, dok je pred nekim “nemoguća misija”.
Prvi duel ova dva tima igran u Nišu završen je minimalnom pobedom gostujućeg sastava.
Pčinja (Trgovište) – Car Konstantin (Niš)
Subota, 20. maj od 17 časova. 
izvor:republika.rs
Foto:FK Car Konstantin Niš

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

ĐORĐEVIĆ PRED SUSRET SA PČINJOM: “Ovo je teži trening pred finale Kupa Niša”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE