Search
Close this search box.
1684182906088
VREME ČITANJA: 2 min

Spektakl u Zemunu pripao Romantičarima

Derbi prvenstva odigran je u subotu u okviru 27. kola SLB.
Pred prepunim tribinama stadiona u Gornjoj varoši odigran je veliki derbi između Zemuna i OFK Beograda. Prema nekim procenama bilo je oko 6000 gledalaca, a pobeda je pripala gostima 1:0 golom iskusnog Andrije Kaluđerovića. Veći deo susreta imao je Zemun igrača više posle isključenja Ognjena Mimovića, ali domaćin nije stigao do gola. Odličan na golu OFK Beograda bio je golman Aleksandar Stanković. Tri kola pre kraja ekipe su bodovno izjednačene, ali tim sa Karaburme ima bolji međusobni skor i zato je na prvom mestu.
Sve ostale utakmice bile su u senci velikog derbija, ali bilo je odličnih mečeva. Radnički iz Obrenovca nastavlja borbu za opstanak, ubedljivo je pobedio BASK sa 4:0. Studentski grad je zabeležio važnu pobedu protiv Budućnosti iz Dobanovaca sa 1:0. U Surčinu nije bilo golova. Jedinstvo i BSK iz Borče su igrali nerešeno 0:0. Torlak je doživeo novi poraz i to kao domaćin. Sinđelić je slavio pobedu sa 3:2 uz dva gola Dušana Čelara.
U Bariču Prva iskra je bila ubedljiva protiv za vikend slabe Zvezdare, bilo je 3:0. Teleoptik je opravdao ulogu favorita i u gostima pobedio ekipu Ušća sa 2:0 uz odličnu partiju i jedan pogodak Nikole Lakčevića. U poslednjoj utakmici kola u pravoj goleadi Brodarac je pobedio otpisani Borac iz Lazarevca sa 4:2.
Ostala su još tri kola do kraja prvenstva. Borac iz Lazarevca je već ispao iz lige. Radnički, BSK i Torlak će se truditi da izbegnu pretposlednje mesto koje takođe vodi u niži rang. Blizu opasne zone su i Ušće i Studentski grad.
Foto: FK Zemun

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Spektakl u Zemunu pripao Romantičarima

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE