Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Popovčani i Piroćanci “šesticama” najavili derbi sezone

Na utakmicama 26. kola Srpske lige Istok ukupno 27 golova, u proseku 3,37 po utakmici.
Raspoloženi za igru i golove proteklog vikenda bili su Popovčani i Piroćanci. Napadači Budućnosti i Radničkog zatresli su mreže rivala po 6 puta i na najlepši mogući način najavili derbi sezone koji se u nedelju igra u Popovcu.
Budućnost je kao domaćin potopila Timok sa 6:1. Tri puta se u strelce upisao Mladenović koji je sjajnu formu potvrdio i sa dve asistencije Stefanu Miletiću. Šesti gol za domaće postigao je Petrović u 53. minutu. Počasni pogodak za goste delo je Nikolića.
Prava kanonada golova i u Pirotu. Radnički je do 37. minuta do vrha napunio mrežu davno otpisanog Car Konstantina, a strelci za domaće bili su Nikolić (3), Nikolić (2) i Kostić – Milutinović.
Ljubitelji fudbala bolju najavu za derbi sezone nisu mogli da dobiju. Budućnost u derbi ulazi sa željom da i na terenu potvrdi ono što u Popovcu tvrde, da su najbolji tim u ligi. Radnički želi revanš za najubeljiviji poraz ove sezone i to pred svojim navijačima (0:3), posebno zbog činjenice da je prilika za popravni sve manje.
Dubočica je sa teškog gostovanja u Prokuplju donela sva tri boda. Golove za Leskovčane postigla su dvojica mladih igrača: Filip Stojev u 32. i Đorđe Vasić u 59. i 74. minutu, za potvrdu da u Dubočici ozbiljno planiraju i na duge staze.
Fudbaleri Dunava nastavili su odličnu prolećnu seriju i u duelu sa Pčinjom, Jedini pogodak za tim iz Prahova postigao je Filip Maksimović u 5. minutu sudijske nadoknade vremena.
Timočanin je i dalje jedini neporaženi tim na Istoku ovog proleća. Sjajnu seriju tim iz Knjaževca nastavio je pobedom u Paraćinu, u duelu sa Jedinstvo rezultatom 1:2.
Vlasina ja pobedom nad Meševom prekinula seriju od 8 utakmica bez pobede. Lazar Marković je sa 2 gola predvodio Vlasotinčane do veoma važnih bodova u borbi za očuvanje srpskoligaškog statusa.
Radnički je u Svilajncu opravdao ulogu favorita u duelu sa Pčinjom (3:0).
Zanimljivo je bilo u derbiju Pomoravlja kojie je završen bez pobednika. SFS Borac je poveo autogolom Galića u 14., a izjednačio je Bogdanović u 45. minutu.
Foto: FK Budućnsot Popovac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok