Search
Close this search box.
1684074417185
VREME ČITANJA: 2 min

Miroljubivo kraj Štranda

Kabel – 1. Maj  2:2
Stadion: FK Kabel u Novom Sadu, gledalaca: 100, strelci: 0:1 Nikolić 26.minut, 1:1 Nović 36.minut, 1:2 Jović 49.minut, 2:2 Pavlica 63.minut, sudija: Nikola Šćepanović, pomoćnici: Miloš Šavija i Dušan Lukić, žuti kartoni: Drobnjak, Kokanović, Vujošević (Kabel), Jaćimović, Cvtković, Nikolić (1. Maj).
Kabel: Toroman, Drobnjak (Milanov), Batos, Kokanović, Nović (Lučić), Kerkez, Vujošević (Novaković), Pavlica, Popović, Kljajić, Abadžija.
Prvi Maj: Vukmirović, Radović, Vučetić (Mirčetić), Jaćimović, Rac, Cvetković, Jović, Radišić, Nikolić, Džibrić, Šoškić (Marinković).
Utakmica je odigrana po hladnom i kišovitom vremenu, ali smo ipak gledali zanimljiv susret. Obe ekipe su odigrale rasterećeno u okviru 26. kola SLV.
Prvu priliku su imali domaći kada je u 5.minutu iz povoljne situacije Pavlica pogodio stativu gostiju. Rumljani su došli u vođstvo u 26.minutu. Nikolić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla pod prečku, Toroman je zakačio loptu, ali nedovoljno 0:1. Novosađani su stigli do egala u 36.minutu. Vujošević je centrirao sa desne strane, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje je skočio Nović i glavom poslao loptu u suprotan ugao 1:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
Početak nastavka je pripao ekipi iz Rume. Prvo je u 48.minutu iz izgledne prilike Šoškić pogodio okvir gola domaćih. Minut kasnije novo vođstvo ekipe 1. Maj. Radović je bio asistent sa leve strane, a na drugoj stativi je bio Jović i poslao loptu u mrežu 1:2. Ulazak iskusnog Slobodana Novakovića je ubrzao igru Kabela. Posle kornera koji je on upravo izveo, Kokanović je glavom poslao loptu nazad na prvu stativu, odbrana gostiju je slabo reagovala. Lopta je došla do Pavlice koji je iskosa sa leve strane iz polu voleja pogodio suprotan ugao gola 2:2.  Do kraja utakmice tim iz Novog Sada je imao još par prilika, ali nije bilo promene rezultata. Ostalo je nerešeno 2:2.
Trener ekipe iz Rume Slaven Kovačević je rekao:
„Jedna teška utakmica za obe ekipe po klizavom terenu. Dva puta smo imali prednost, ali je nismo zadržali. Mi imamo mlade igrače i mali roster. U dobrom smo nizu, ovo je deveta utakmica bez poraza. Bitno je da sakupljamo bodove“.
Šef struke Kabela Nemanja Krtolica govori:
„Nije bilo lako danas igrati. Imali smo dva puta minus, ali smo mogli i do pobede pogotovo u samom finišu utakmice. Ulazak iskusnog Bobe Novakovića je ubrzao našu igru i to se osetilo po toku utakmice“.
U narednom kolu Kabel gostuje Radničkom u Zrenjaninu, dok će 1. Maj ugostiti Tisu iz Adorjana.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Miroljubivo kraj Štranda

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina