Search
Close this search box.
djerdap kladovo maj 2023
VREME ČITANJA: 1 min

Duel Balkanskog u Đerdapa u centru pažnje u Zoni Istok

Vikend pred nama donosi nastavak prvenstvene trke za bodove u Zoni Istok.
U 25. kolu na programu je duel dve prvoplasirane ekipe. Balkanski dočekuje lidera na tabeli, ekipu Đerdapa sa 6 bodova zaostatka ali i prilikom da finiš sezone učini dramatičnim. Ekipa iz Kladova bi pobedom u Dimitrovgradu stekla ogromnu, verovatno i nedostižnu prednost na tabeli.
Ishod derbija sa pažnjom prate u Boru koji ima utakmicu više u odnosu na Đerdap i Balkanski. Borani su u tri derbija ovog proleća osvojili samo 2 boda i tako sebe udaljili od 1. mesta. Pobeda u Boljevcu je imperativ za ekipu Bora ukoliko želi da zadrži kakve – takve šanse u završnici sezone.
Tanasko Rajić u poslednjih 6 kola ulazi sa 10 bodova “minusa” u odnosu na Đerdap. Piroćanci u subotu dočekuje ekipu Rajka Mitića uvereni u trijumf, pred seriju teških mečeva gde ih između ostalih, očekuju i dueli sa vodećim tandemom.
Ozren je ovog proleća več osvojio 3 puta više bodova nego jesenas. U Sokobanji ne odustaju od borbe za opstanak, a pobeda u duelu sa OFK Knjazom bi ih dovela korak bliže zacrtanom cilju.
Lužnica je u Babušnici favorit u meču protiv Radničkog. U istoj ulozi ovog vikenda je i Jedinstvo koje u nedelju u Pirotu dočekuje Hajduk Veljko.
OFK Zlot dočekuje OFK Slatinu sa željom da učvrsti poziciju u boljoj polovini tabele. Gostima bi i bod puno značio kako biu mirnije ušli

Možda vas zanima

TABELA zone istok