Search
Close this search box.
340090417_1322301228316334_6483122743923086873_n
VREME ČITANJA: 3 min

Klasik na “Vrbari”, pet pogodaka i slavlje domaćina

Fudbaleri Mladosti iz Bačkog Petrovca bili su domaćini u utakmici 23. kola Vojvođanske lige Sever. U spektaklu koji je viđen na popularnoj “Vrbari” Mladost se pobedom od 3:2 nad sastavom Vojvodine iz Bačkog Gradišta vratila na staze trijumfa i drugu poziciju na tabeli.
Pune tribine stadiona u Bačkom Petrovcu bile su samo jedna pozitivna stavka sa ovog meča, igra, suđenje, ponašanje svih aktera meča bilo je za primer. Ovaj meč bio je važan za goste u borbi za opstanak i samim tim oni su došli sa ciljem da odnesu sva tri boda pa je i sama igra išla je na tu vodenicu.
Stadion: SC “Vrbara”, Bački Petrovac. Gledalaca: 500. Sudija: Ljubiša Berenji (Subotica). Žuti kartoni: Štefek (Mladost). Prodanov, Slijepčević, Kovačević (Vojvodina). Strelci: Sredar, Grković, Požarev (Mladost). Erdeljan 2 (Vojvodina).
MLADOST: Lenja, Ožvat (Kurtiši), Štefek, Šproh, Brajković, Laćarak, Grković, Jakuš, Stracinski (Fabri), Serdar, Požarev (Vladisav).
VOJVODINA: Slijepčević, Kiš, Ilić (Ćirić), Efendić, Kovačević (Sikimić), Jović (Savkov), Dražić, Bošnjak, Radosavljević, Prodanov, Erdeljan.
Sjajnu utakmicu odigrali su sastavi trenera Stojana Ilića i Nenada Raijća. Pred odličnom atmosferom viđeno je puno golova. Prvi gol je pao početkom utakmice. Aleksandar Brajković je sa desnog boka proigrao Marka Serdara kome nije bilo teško da glavom pogodi drugi ugao golmana Alekse Slijepčevića koji je imao pune ruke posla.
Nije gostujući sastav ušao loše pre pogotka su imali tri prilike da ugroze gol Igora Lenje ali lopta nije htela u gol. Nije se puno čekalo na drugi gol. Fudbaleri Mladosti su odigrali jednu školsku akciju izbacivanjem lopte na bok gde je najbrži bio Marko Serdar koji je poslao loptu do snalažljivog Aleksandra Grkovića koji iz okreta rikošetira loptu u bliži ugao, ali golman gostiju nije mogao ništa, bilo je to u 21. minutu utakmice.
Zabeleženo je još par šansi kako za domaćina koji je maltene konstantno pretio, ali ni gost u tim momentima nije igao loš fudbal. Samo desetak minuta kasnije. Kad se mislilo da je podignuta ručna kočnica a tempo utakmice spušten demantuje nas najbolji strelac Vojvodine ovog proleća Ilija Erdeljan nas demantuje.
Prvi gol gostiju pada tako što Erdeljan dobija pas iz sredine od Vlade Bošnjaka, sjajnim driblingom menja pravac kretanja ulazi u sredinu i kazneni prostor i tamo efektnim udarcem matira Igora Lenju. Drugo poluvreme ušlo se sa spuštenim gardom sa odmeravanjem snaga i bez puno šansi. Imao je Grković dve sjajne prilike za postizanje drugog gola, jedna lopta završava na prečki a drugu brani Slijepčević.
Treći gol domaćeg sastava pao je u samom finišu meča. U 80. minutu tačku na pobedu Mladosti stavlja Filip Požarev. Iz jedne sjajne akcije fudbalera Mladosti i dubinske lopte iz rikošeta Slijepčević odbija dva puta loptu i spasava gol, ali brzonogi Serdar sa levog boka ulazi u šansu koju je golman ukrotio ali se lopta odbila na sredinu gola gde je natrčao Požarev.
Pri kraju utakmice Erdeljan postavlja konačan rezultat na loptu sa desnog boka koju dobija od Dražića, predriblao je i sjajno okrenuo dva igrača Mladosti i rezantnim šutem pogodio drugi ugao gola domaćina.
Mladost je preuzela drugu poziciju sa 44 osvojena boda, dok je Vojvodina pala na četrnaestu poziciju sa 24 osvojena boda. U sledećoj rundi Mladost ide u Bajšu. Dok će Vojvodina dočekati Bačku 1901.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 3 min

Klasik na “Vrbari”, pet pogodaka i slavlje domaćina

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”