Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi bez pobednika, revija kartona na Istoku

U 23. kolu Srpske lige Istok 4 pobede domaćina, 2 remija i 2 puta su se gosti radovali.
Više od 2000 ljubitelja fudbala prisustvovalo je derbiju sezone u kome nije bilo pobednika. Iako je bilo jasno da duel Dubočice i Radničkog u ovoj fazi takmičenje ne može da odluči prvaka, sada je jasno da će u preostalih 7 kola ta borba biti baš dramatična.
Piroćanci su poveli u Sportskom centru Orion golom Nenada Adžibabe, ali i završili meč bez ozbiljnije prilike za gol. Na drugoj strani ofanziva Leskovčana, nekoliko prilika za domaće, jednom je i prečka bila saveznik Radničkog. Nagrada za borbenost stigla je u 53. minutu kada je Predrag Đorđević posle prekida doneo izjednačenje.
Derbi će ostati u sećanju i po brojnim protestima domaćih, posebno zbog nedosuđenog drugog žutog kartona Kamenoviću u finišu prvog dela igre. U završnici je nervoza dostigla vrhunac, Dojkić je u gužvi i koškanju pokušao pesnicama da podeli neku svoju pravdu, ali je sve završeno sa dva crvena kartona.
Nepravedno su u senci derbija bili ostali dueli ovog kola na Istoku. Žestoko je bilo i u Meševu (3:2) gde su “pocrveneli” Tomić iz Meševa i Miljan i Nemanja Kitić iz Topličanina, Fudbaler domaćih Andrija Radovanović je u 5. minutu zbog povrede hitno prebačen u bolnicu u Kruševcu, a izveštaji govore da je neko vreme bio i bez svesti.
Budućnost je u niškom derbiju pokazala ko je ko u fudbalu u gradu na Nišavi. Golovima Milanovića (2) i Đorđevića Popovčani su slavili Brzom Brodu i najavili dobru formu pred seriju teških utakmica.
SFS Borac je u Paraćinu vodio posle prvog poluvremena golom Zlatkovića. U nastavku je izjednačio Ilić. Domaćin nije uspeo da iskoristi veliku prednost na terenu jer je Timok u završnici zbog crvenih kartona ostao bez Slavkovića i Nikolića.
Zanimljiv duel odigran je i Knjaževcu gde je Jagodina dva puta uspevala da stigne do izjednačenja. Stojanović je u 87. minutu po treći put doveo Timočanin u vođstvo i postavio konačan rezultat ove utakmice.
Seriju dobrih rezultata Pčinje prekinuta je u Trgovištu. Domaćin je poveo golom Petrovića u 11. minutu. Radnički je u nastavku golovima Stojanovića i Gvozdenovića stigao do pobede, pa su bodovi otišli u Svilajnac.
Car Konstantin je na prvu pobedu u prvenstvu čekao do 23. kola. Ceh je platila Vlasina koja je nastavila lošu seriju kojom je došla u zonu ispadanja.
Dunav je pobedom protiv Jedinstva stigao i do 14. boda u prolećnoj polusezoni. Pobedu domaćinu doneo je iskusni Slađan Bogdanović golom 71. minutu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok