Search
Close this search box.
1682199300878
VREME ČITANJA: 2 min

Tekstilac slavio u finišu

Tekstilac – Borac 1:0
Stadion: Gradski tadion u Odžacima, gledalaca: 350, strelac: 1:0 Zulfiić 82.minut, sudija: Dušan Belić, pomoćnici: Aleksa Bibin i Dejan Radišić, žuti kartoni: Marjanović, Davidović, Anđelković (Tekstilac), Kovačević, Mirković (Borac).
Tekstilac: Brać, Marjanović, Davidović, Zulfić, Đurić (Plavšić), Luković (Šiškov), Veselinović, Nikolić (Stanković), Zekić, Anđelković, Šormaz (Vlaisavljavić).
Borac: Petrović, Zečak (Radinović), Paroški, Topić, Kovačević, Gojković, Krstevski, Crnojački, Ševo, Pjošta, Mirković.
Derbi 23. kola Srpske lige ”Vojvodina” doneo je tvrdu utakmicu, sa malo prilika i zasluženu pobedu domaćina. Ekipa iz Odžaka, lider prvenstva, imala je posed i igru, dok se tim iz Šajkaša odlučio za zatvoreniju varijantu.
U prvom poluvremenu najbliži golu su domaći bili u 16.minutu kada je udarac Zulfića sa preko 20 metra pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Bilo je još par pokušaja, ali ništa što bi ugrozilo gol gostiju.
Nastavak je doneo sličnu igru. Ipak odličnu priliku su propustili fudbaleri Borca u 74.minutu. Dugačka lopta za Marka Kovačevića koji je praktično izašao sam ispred golmana domaćih, ali je Brać sjajnom intervencijom sprečio siguran pogodak.
Terensku inicijativu domaći sastav je krunisao golom u 82.minutu. Davidović je prošao po desnoj strani, centrirao, ali je odbrana gostiju izbacila loptu van kaznenog prostora. Na nju je natrčao Zulfić i fenomenalnim udarcem poslao loptu u mrežu. Ona se odbila od jedne stative i završila na drugoj strani gola iza leđa golmana Petrović 1:0. U nadohnadi vremena dve odlične prilike je propustio krilni napadač ekipe iz Odžaka Davidović. Na kraju je ostalo 1:0 za domaći tim.
Prvi trener Borca Nebojša Filipović je rekao:
”Zaslužena pobeda domaće ekipe koja je s pravom pokazala da je na prvom mestu. Mi smo bili oslabljeni neigranjem Grgića i Torbice dva važna igrača sredine terena. U sledećem kolu smo slobodni, pa se okrećemo ka poslednjih šest utakmica prvenstva gde želimo da osvojim što više bodova”.
Šef struke lidera prvenstva Tekstilca Milovan Pankov bio je zadovoljan:
”Jedna teška utakmica za moj tim protiv dobrog protivnika. Zasluženo smo pobedili u meču sa malo prilika koji je rešen fenomenalnim pogotkom Zulfića. Ostalo je još da se igra. Iako imamo bodovnu prednost još ništa nije gotovo u borbi za Prvu ligu”.
U narednom kolu Tekstilac gostuje Kabelu u Novom Sadu , dok je Borac iz Šajkaša slobodan.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Tekstilac slavio u finišu

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina