Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dubočica napadala, Radnički sačuvao bod

Fudbaleri Dubočice i Radničkog odigrali su derbi sezone u Srpskoj ligi Istok u prelepom ambijentu, pred oko 2.000 ljubitelja fudbala u Sportskom centru Orion.
Derbi je završen bez pobednika, a osvojenim bodom mnogo su zadovoljnoji Piroćanci koji sada imaju bolji međusobni skor u duelima sa Leskovčanima.
Krenuli su domaći od starta u napade i prvi zapretili preko Đorđevića u 4. i Savića u 6. minutu.
Do gola su ipak prvi stigli gosti koji su bez ijedne povoljne prilike poveli sa 1:0. U 17. minutu Nenad Adžibaba je na posle akcije Petrova sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem zatresao mrežu Dubočice.
Domaći su nastavili da napadaju i stvaraju prilike. Najbolju je imao Stojev u 23. minutu kada je sa peterca promašio prazan gol. Pet minuta kasnije Ivan Milić je imao sjajnu priliku za izjednačenje, ali je lopta završila pored gola. U 39. minutu nova prilika, ovoga puta za Petrovića, ali promene rezultata nije bilo.
U 40. minutu možda i jedan od trenutaka odluke u derbiju. Posle starta s leđa Kamenovića i povlačenja za dres protivničkog igrača s leđa u kretanju ka golu, sudija Aleksandar Vukadinović je dosudio prekršaj za domaće. Izostao je očekivani žuti karton, koji bi bio i drugi, automaski i crveni za Kamenovića.
Dugo su trajali protesti Leskovčana, ali promene sudijske odluke nije bilo. Sa konstatacijom sportskih novinara da je to bio klasičan prekršaj za žuti karton saglasio se i zvanični posmatrač utakmice i nekada ugledni sudija Saša Stefanović.
Posle odmora novi naleti ali i prva ozbiljnija prilika za goste. U 47. minutu Mančić je sa 25 metara pokušao da iskoristi neoprezno istračavanje golmana Stankovića, ali je lopta završila pored gola.
Minut kasnije nova prilika za Filipa Stojeva, ali je lopta okrznula prečku gola Piroćanaca.
U 53. minutu slobodan udarac sa Dubočicu sa desne strane izveo je Strahinja Petrović. Na pravom mestu bio je Predrag Đorđević i udarcem glavom neodbranjivo poslao loptu u mrežu Radničkog.
U nastavku prave igre nije ni bilo. Na prenervoznu atmosferu nadovezala se sudijska trojka, U 85. minutu posle 2 nedosuđena prekršaja usledio je jedan oštriji start, što je dovelo do gužve, koškanja, rvačkih zahvata pa i udaranja na terenu gde su se našli i rezervni igrači oba tima i klupa Radničkog.
Ceh su platili iskusni Marko Milić i Bojan Dojkić koji su zbog udaranja dobili direktne crvene kartone.
Na kraju po jedan bod za rivale i najave Leskovčana da im je dosta ćutanja u situaciji kada, kako tvrde, nemaju ravnopravne uslove za nadmetanje na terenu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok