Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi sezone na Istoku, konferencija klubova jednoglasno istakla regularnost prvenstva

Vikend pred nama donosi pravu fudbalsku poslasticu, derbi sezone Srpske lige Istok, duel dve prvoplasirane ekipe.
Fudbalski rivalitet Leskovčana i Piroćanaca traje decenijama. I jedni i drugi za sobom imaju drugoligaški staž. Veliki broj odigranih derbija doneo je i međusobno spotsko poštovanje koje ne mogu da pomute ni pokušaji da se poremete odnosi, uz niški Radnički, dva kluba sa najvećim ugledom u ovom delu Srbije.
U očekivanju završetka radova na novom stadionu Dubočica čije se svečano otvaranje očekuje tokom maja, derbi će biti odigran u Sportskom centru Orion u Mrštanu. Ovaj sportski kompleks je ne tako davno bio domaćin i prvoligaških utakmica Moravca Orion što garantuje maksimalne uslove za sve aktere derbija.
A na derbiju se očekuju hiljade navijače. “Pirgosi” su najavili organizovan dolazak, a domaći “Vukovi” su spremni da predvode navijače Dubočice na utakmici koja obara sve rekorde po interesovanju.
Treneri Dubočica i Radničkog su u duhu fer pleja najavili borbu za svaku loptu, ali i istakli da ima još dosta da se igra do kraja i da derbi iako vađan ne mora da bude i odlučujući.
U predvečerje velikog derbija sezone u Nišu je održan sastanak Konferencije klubova Srpske lige Istok. U jednoglasnom tonu konstatovano je da je prvenstvo apsolutno regularno, da je suđenje na visokom nivou i da se sve odvija u duhu fer pleja.
U senci velikog derbija su svi ostali dueli 23. kola Srpske lige Istok.
SFS Borac dočekuje Timok koji želi da se iskupi za kiks na domaćem terenu. Uzbuđenja se očekuju i u niškom derbiju gde zahuktalti Brzi Brod dočekuje sve bolju Budućnost.
Meševo protiv Topličanina želi prekid serije od 3 uzastopna poraza. Prokupčani se nadaju osvajanju barem jednog boda kojim bi napravili novi iskorak ka mirnoj zoni.
Dobar fudbal očekuje se i Knjaževcu. Rasterećeni rezultatskih imperativa Timočanin i Jagodina će igrati za sportski prestiž i odgovor na pitanje ko u ovom trenutku igra bolji fudbal.
Pčinja večć 4 kola ne zna za poraz. U Trgovištu gostuje Radnički iz Svilajnca, a domaćin želi nova tri boda za definitivan beg od briga u borbi za opstanak.
Dunav u Prahovu mora da ide na pobedu protiv Jedinstva ukoliko želi da zadrži status srpskoligaša. U istoj poziciji je i Vlasina koja posle serije loših rezultata gostuje Car Konstantinu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok