Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dubočica i Radnički ubedljivim pobedama najavili derbi sezone

I posle 22 odigrana kola ista meta – isto odstojanje na vrhu tabele Srpske lige Istok.
Bodovne izjednačene na čelu razdvaja samo gol razlika. I Dubočica i Radnički su osvojili po 52 boda. Leskovčani imaju bolju gol razliku +42 (60 datih i 18 primljenih golova) u odnosu na Piroćance +26 (45 datih i 19 primljenih golova).
U derbiju kola odigranom u Sportskom centru Orion u Mrštanu, Dubočica nije imala većih problema u duelu sa SFS Borcem. Sve dileme oko pitanja pobednika domaćin je rešio u prvom poluvremenu koje je golovima Stojeva u 18. i 37. i autogolom Veljkovića u 28. minutu poveo sa 3:0. Marko Đorđević je u 58. minutu povećao prednost Dubočice na 4:0. Opuštanje Leskovčana kaznio je Zlatković golovima u 70. i 76. minutu. Konačan rezultat meča 5:2 postavio je Jamie Rašić u 86. minutu.
Neizvesnosti nije bilo ni u Pirotu gde je drugoplasirani Radnički sa po 2 gola po poluvremenu lako i ubedljivo savladao drugog paraćinskog srpskoligaša. Jedinstvo nije uspelo da parira favorizovanim Piroćancima koji su golovima Kostića Milutinovića u 5., Petrova u 12., Ristova u 56. i Nemanje Mančića u 1. minutu sudijske nadoknade vremena slavio sa ubedljvih 4:0.
Dosta golova viđeno je i u Popovcu gde je domaća Budućnost sa 3:2 savladala Meševo. Najubedljiviju pobedu proteklog vikenda zabaležio je Radnički koji je u Svilajncu potopio niški Car Konstantin sa 7:0.
Borba za opstanak postaje sve neizvesnija. Vlasina je nastavaila seriju loših rezultata, a bodove je sa Rosulje odneo Dunav (1:2). I Vlasinu i Dunav do kraja očekuje žestoka borba za očuvanje srpskoligaškog statusa.
U derbiju donjeg dela tabela OFK Brzi Brod je pobedio Timok u Zaječaru rezultatom 0:2. Stamenković i Okičić su vratili goste u borbu za opstanak, ali i značajno otežali posao Timoku do kraja sezone.
Puno uzbuđenja viđeno je i u Prokuplju. Timočanin je posle prvih 45 minuta vodio golom Zdravkovića. U nastavku preokret u režiji Luke Paunovića koji je sa 2 gola dobeo prednost Topličaninu. Maljković je u 77. minutu ipak vratio stvari na početak (2:2) pa su rivali osvojili po jedan bod.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok