Search
Close this search box.
340089289_3568905403329081_6454161914958003686_n
VREME ČITANJA: 2 min

Bačkogradištanska “Voša” rutinirala Apatince

Uspela je Vojvodina iz Bačkog Gradišta da upiše važnu pobedu na domaćem terenu u okviru derbija začelja 22. kola Vojvođanske lige Sever, pošto je slavila nad sastavom OFK Mladosti iz Apatina rezultatom 3:0 i tako zadržala šanse za opstanak.
Iz kola u kolo Bačkogradištanci pokazuju da su ozbiljno pristupili utakmicama prolećnog dela i da bi želeli da osigraju opstanak u četvrtom rangu takmičenja. Mnogobrojna publika gledala je lep fudbal svog tima i mogla da se raduje za osvojena nova tri boda i to nad direktnim rivalom u borbi za opstanak.
Stadion: “Đorđe Tapavica – Džoja”, Bačko Gradište. Gledalaca: 300. Sudija: Ognjen Mitrović (Ruma). Žuti kartoni: Pelengić, Dražić (Vojvodina). Bačić, K. Jovović, Pavin, Krunić (OFK Mladost). Strelci: Prodanov, Erdeljan, Pelengić (Vojvodina).
VOJVODINA: Slijepčević, Ilić, Kovačević, Bošnjak (Dopuđ), Jović (Prodanov), Ćirić, Bubanja (Dražić), Radosavljević, Novaković (Pelengić), Efendić, Erdeljan (Sikimić).
OFK MLADOST (A): Stojaković, K. Jovović, Vejnović, Majstorović, Bursać, Đukić, A. Jovović, Rapaić, Pavin (Solać), Ožegović (Đumić), Bačić (Krunić).
Utakmica otvorena dosta tvrdo sa malo šansi. Prvo poluvreme samo jedna šansa na obe strane, pa ne čudi da se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. Onda šef struke domaćina Nenad Rajić pravi odlične izmene ubacuje Pelengića i Prodanova.
U 70. minutu posle greške odbrambenih igrača OFK Mladosti, loptu oduzima Marko Bubanja i proigrava rezervistu Aleksandra Prodanova koji sa oko 16 metara precizno šutira u donji ugao Stojakovićevog gola. Nije trebalo puno fudbalerima “Voše” da dođu do duplog vođstva.
Drugi pogodak pada u 78. minutu. Dubinsku loptu šalje Bubanja do Ilije Erdeljana koji je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju. Jedanaesterac je izveo Erdeljan i poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.
Konačan rezultat postavljen je u 83. minutu. Milan Kovačević loptu je prosledio Erdeljanu koji na oko 20-ak metara pronalazi Pelengića, ovaj ulazi u šesnaesterac i sa oko 13 metara šalje loptu iza leđa Lazara Stojkovića.
Iz pobedinčkog sasava su nam dostavili kratku izjavu:
“Oba tima su ušla oprezno, igralo se veoma tvrdo, a onda u drugom delu drugog poluvremena postižemo tri pogotka. U drugom delu smo uspostavili terensku inicijativu, napravili dobre izmene koje su nam dale rezultat. Suđenje je bilo odlično. Veoma bitna pobeda u borbi za opstanak.”

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Bačkogradištanska “Voša” rutinirala Apatince

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”