Search
Close this search box.
Xtip sa terena - FK Jedinstvo Konjevići 1200x668
VREME ČITANJA: 2 min

MerkurXtip „SA TERENA“

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.
Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 26. epizoda donosi priču o Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Konjevića, članu Zone Zapadno-moravske i posle jesenjeg dela prvenstva nalazi se na 6. mestu. Klub je osnovan 1960. godine u malom mestu nadomak Čačka koje sada broji oko 3.000 žitelja, a fudbal donosi posebnu zabavu vikendom.
Kako samo ime kaže, Jedinstvo ovog kluba ogleda se najpre na ljudskom i drugarskom nivou, pa tek onda na igračkom, ekipa se pravi na osnovu kvaliteta osobe, a druženje i „treće poluvreme“ su nešto posebno u ovom kolektivu. Čuveni bife „Jedinstvo 1960“ mogao bi da ispriča priče za knjigu, a u ovoj epizodi sa istorijom, sadašnjošću i budućnošću upoznao nas je predsednik Milinko Maksimović.
Sjajni uslovi za rad su tu, odličan teren, zelenilo, prostorije, tribine su tu, sledi pokrivanje, a uskoro će i reflektori koji će olakšati treninge kada u letnjem periodu krenu poznate vreve. Klub je amaterski, dosta igrača radi po smenama na svojim poslovima, pa bi i sa te strane reflektori bili velika pomoć.
Ima tu u okolini Konjevića nekoliko mesta s kojima Jedinstvo vodi najveće borbe u komšijskim derbijima, a posebno se ističu Omladinac iz Zablaća i Polet iz Trbušana, ali sve ćete već čuti od predsednik kluba Maksimovića koji je vezan za ovaj kolektiv 50 godina.
Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

MerkurXtip „SA TERENA“

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE