Search
Close this search box.
1680466842775
VREME ČITANJA: 2 min

Rumenčani odoleli sa igračem manje

Hajduk (Divoš) – Jedinstvo (Rumenka)  2:2
Stadion: FK Hajduk u Divošu, gledalaca: 300, strelci:  0:1 Janjić 34.minut , 1:1 Galić 45+2.minut, 2:1 Ignjić 82.minut, 2:2 Jelić 83.minut, sudija: Blagoje Radić, pomoćnici: Alekdandar Skakavac i Stefan Koldžić, žuti kartoni: Šuman, Stanić (Hajduk), Jelić, Trkulja, Jovišić, Tojzan (Jedinstvo), crveni karton: Marković (Jedinstvo) 20.minut.
Hajduk: Trkulja, Šuman (Rakić), Skopljak, Halilović (Krčmarević), Jević, Nikolić, Nađ, Ignjić, Galić, Erak (Mihajlović), Stanić (Milenković).
Jedinstvo: Marković, Jelić, Đekić, Trkulja (Topić), Pantić (Tojzan), Samardžić, Senderak, Ivan, Jovišić (Trpčević), Trišić (Zirić), Janjić.
Derbi 20. kola Vojvođanske lige “Jug” doneo je dobru i borbenu utakmicu sa puno uzbuđenja. Domaći su više od 70.minuta imali igrača više, ali su gosti ipak odneli bod za Rumenku.
Gosti su ostali sa igračem manje u 20.minutu. Bila je to brza akcija domaćih, Erak je krenuo ka kaznenom prostoru, golman Jedinstva Marković je bio sporiji i oborio krilnog igrača Hajduka na 17-18 metara od gola. Dobio je zasluženo crveni karton. Umesto igrača Pantića, na gol je stao rezervni golman Tojzan. Nešto kasnije Erak je morao da napusti igru pošto je ipak teže povređen.
Jedinstvo je nenadano došlo u vođstvo u 34.minutu. Posle akcije po desnoj strani, stvorila se gužva pred golom tima iz Divoša. Trišić je sa druge stative vratio loptu pred gol, gde se najbolje snašao napadač Janjić i iz dva puta uspeo da matira Trkulju 0:1. Pokušavali su domaći da dođu do egala, a odbrana ekipe iz Rumenke je odolevala sve do 2.minuta nadohnade prvog poluvremena. Mihajlović je centrirao sa leve strane, a Galić je iz drugog pokušaja uz odbitak od stative poslao loptu u gol 1:1.
U drugom poluvremenu Hajduk je pojačao pritisak, igralo se uglavnom pred golom gostiju. Nakon nekoliko propuštenih prilika u 82.minutu domaćin je poveo. Posle centaršuta Skopljaka sa desne strane, u šesnaestercu Jedinstva u gužvi je naviše skočio Ignjić i glavom sa 8-9 metara posalo loptu u mrežu 2:1. Tek što su krenuli sa centra fudbaleri Jedinstva stižu do izjednačenja. Jelić je ostao sam na nekih blizu 30 metara od gola Hajduka i fantastičnim udarcem u rašlje postigao pravi evro gol 2:2.
U preostalom vremenu i nekoliko minuta nadohnade Divošani su propustili par prilika. Udarac u bliži ugao Galića Tojzan je odbranio, dok je pokušaj glavom Skopljaka završio na prečki. Na kraju je ostalo 2:2.
Novi trener domaćina Miljan Gajić je rekao:
”Izuzetno teška utakmica protiv borbene i kvalitetne ekipe Jedinstva. Bez obzira na igrača više nismo uspeli da dođemo do sva tri boda. Kako to obično biva, rezervni čuvar mreže gostiju bio je junak, a pogodili smo i prečku. Borićemo se do kraja da ostvarimo sve pobede. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo na samom kraju”.
U narednom 21. kolu Hajduk gostuje Dunavu u Starim Banovcima, dok će Jedinstvo ugostiti Radnički iz Nove Pazove.
Foto: FK Jedinstvo Rumenka

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”