Search
Close this search box.
1680373318165
VREME ČITANJA: 2 min

Mikan čuva prvo mesto

Zemun – Brodarac  4:1
Stadion: FK Zemun, gledalaca: 200, strelci:  0:1 Jovićević 4.minut , 1:1 Mikan 8.minut, 2:1 Mikan 18.minut  (11m), 3:1 Mikan 37.minut (11m), 4:1 Dakić 40.minut, sudija: Denis Aćimović, pomoćnici: Goran Božović i Branko Galić, žuti kartoni: Ademi (Zemun), Marjanović  (Brodarac).
Zemun: Jevrić, Stojanović, Božić, Đalović, Dakić (Bencke), Mikan (Antić), Kiso, Lazar Ristovski (Nikola Ristovski), Mitrović (Jovanović), Ademi (Vukić), Svetličić.
Brodarac: Mitrović, Adžić, Marjanović, Sretenović, Atanasijević (Bojović), Jovićević (Tabaković), Miljković, Maljukan (Đilas), Knežević (Kolašinac), Ćorović, Stajković (Tejić).
Meč je odigran po izuzetno teškom i klizavom terenu. Kiša je padala veći deo susreta.
Gosti su bolje ušli u duel i poveli već u 4.minutu. Jovićević je dva puta centrirao, prilikom drugog centaršuta, Stojanović je glavom zakačio loptu. Golman Zemuna Jevrić je pred gol crtom ispustio loptu, ona se odbila od stative i prešla gol crtu 0:1.
Vrlo brzo domaćini su stiglido egala. Na asistenciju Đalovića na drugoj stativi Mikan je glavom sproveo loptu u mrežu 1:1 u 8.minutu. Skroz do preokreta dolazi u 18.minutu. U kaznenom prostoru Brodaraca Miljković je oborio Svetličića. Sa 11m siguran je bio Mikan 2:1.
U finišu prvog dela još dva brza gola Zemuna. Novi jedanaesterac za domaće je dosuđen u 37.minutu. Dakić je oboren i za sudije nije bilo dileme. Mikan je ponovo preuzeo odgovrnost i bio uspešan 3:1. Het trik mladog napadača tima iz Gornje Varoši. Tri minuta kasnije Svetličić je po desnoj strani napada odlično prošao, poslao loptu pred gol, a Dakić na prvoj stativi bio najspretniji 4:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
Nastavak je doneo mnogo izmena, slabiji tempo i mirniju igru. Bilo je nekoliko prilika na obe strane, ali ne i golova. Na kraju je ostalo Zemun 4, Brodarac 1.
Trener Zemunaca Saša Šrbac bio je zadovoljan posle meča:
”Vrlo brzo smo primili kiks gol, ali to nas nije poremetilo. Igrali smo po dogovoru i preokrenuli rezultat. Čestitke igračime obe ekipe. Tvrdim vam ako ova ekipa Zemuna uspe da udje u Prvu ligu to će biti najčistiji ulazak ikad u našem fudbalu. Velika zahvalnost rukovodstvu kluba, kao i našim najvernijim navijačima na podršci”.
U 21. Kolu Zemun gostuje Torlaku na Adi, dok je Brodarac domaćin Jedinstvu iz Surčina.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd