Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kolo bez derbija na Istoku, trio vodećih na iskušenjima kod kuće

Vikend pred nama donosi nastavak prvenstvene trke za bodove u na srpskoligaškom Istoku.
U 20. kolu neće biti pravih derbija, ali će se vodeći trio naći na iskušenjima.
Dubočica u Sportskom centru Orion dočekuje Meševo, koje posle “skalpa” Piroćanaca sigurno razmišlja i o iznenađenju na gostovanju u Mrštanu.
Radnički posle lagane pobede u Brzom Brodu dočekuju Vlasinu, koja ih je savladala u “generalci” pred start prolećne polusezone u Pirotu. Vlasotinčani su remije u Popovcu potvrdili dobru formu, pa domaćinu neće biti lako da opravda ulogu favorita.
Popovčani dočekuju Pčinju koja je u duelu sa Timokom prekinula seriju poraza. Domaćin sa podmlađenim timom želi prvu pobedu u Popovcu ovog proleća posle remija sa Vlasinom i Dunavom.
Zanimljivo će biti u Svilajncu gde u malom derbiju Pomoravlja Radnički dočekuje Jedinstvo. Domaćin bi se pobedom učvrstio u vrhu, dok poraz Paraćince ostavlja bliže donjem domu nego borbi za mesto među najboljim ekipama u ligi.
Dve proleće pobede vratile su dobro raspoloženje u redove Timoka. Zaječarci žele novu pobedu na domaćem terenu u duelu sa Timočaninom koji ovog proleća ne zna za poraz.
Topličanin i SFS Borac ulaze u duelu sa Car Konstantinom i Brzim Brodom kao favoriti. Start proleća pokazao je da favoriti na papiru ne pobeđuju uvek, tako da niški klubovi nisu bez nade.
Dve pobede i remi vratili su Dunav u borbu za opstanak. Sledi gostovanje u Jagodini gde domaćin posle 3 poraza na gostovanjima đeli drugu prolećnu radost na svom terenu.
Foto: FB Budućnost Popovac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok