Search
Close this search box.
336793372_951966729149540_6740901566451532088_n
VREME ČITANJA: 2 min

Ko će ostvariti plasman iz područnih liga u vojvođanske zone?

Pregled stanja posle 2/3 odigranih utakmica u nižim ligama (područne lige – 5. rang). Pogledom ka tabelama ustanovili smo koji timovi će biti deo vojvođanskih zona iduće sezone.
Krenućemo od Područne lige Sombor. Tamo je stanje malo jasnije posle derbija kola koji se igrao u Staparu gde je domaći Hajduk pobedio nekadašnjeg velikana ekipu Crvenke i tako otišao na sedam bodova prednosti u odnosu na Rusin iz Ruskog Krstura (odnosno 10 bodova prednosti nad Crvenkom). Možemo ustanoviti da će se do kraja za baraž po bodovnom saldu do kraja boriti nekoliko ekipa, a izdvajaju se Rusin, Crvenka, ČSK Pivara i Lipar.
U Područnoj ligi Subotica stvari su se malo zakomplikovale porazom lidera, ekipa Đurđina ima tri boda prednosti u odnosu na Proleter iz Ravnog Sela koji beleži odlične partije ovog proleća. Tu su još i Srbobran koji je na minus četiri, a takođe i vrlo dobar sastav Solunca iz Karađorđeva koji ima pet bodova minusa ali i utakmicu manje od svih ostalih rivala, pa možemo računati i da su na minus dva. Svi ovim timovi boriće se i za direktnu kartu ali i za baražno mesto.
BAK iz Bele Crkve je lider u Područnoj ligi Pančevo, ali sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani sastav Sloge iz Plandišta, tako da će trka za titulu biti izuzetno zanimljiva. Četiri tima isto tako nalaze se bodovno veom blizu ali će konkurisati ravnopravno za baražno mesto, a to su Glogonj, Hajdučica, Vuturul iz Grebenca i Dolovo. Svi ovi timovi su na minus šest odnosno minus devet, a Glogonj i Hajdučica imaju tri boda više u odnosu na Vuturul i Dolovo.
I u Područnoj ligi Zrenjanin stvari nisu rešene kao i u prethodna tri takmičenja u kojim smo već opisali stanje. Izdvaja se Budućnost iz Srpske Crnje na liderskom mestu sa plusom od četiri boda, prati ih Polet iz Nakova i Rusanda iz Melenaca koja je na minus pet, ali će biti u trci za baraž kao i za prvo mesto, od timova vredi još pomenuti Banat iz Zrenjanina koji ima devet bodova zaostatka.
Sremska područna liga ima šest timova koji su na svega osam bodova i svi imaju podjednako pravo da se nadaju i baražnom mestu i tituli. Budućnost iz Salaša Noćajskog se izdvaja na čelu tabele sa šest bodova prednosti u odnosu na ostale timove. U dva boda staju Hajduk iz Beške, Srem iz Sremskih Mihaljevaca, Šumar iz Ogara, Jadran iz Golubinaca i Partizan iz Vitojevaca.
Četiri tima iz Prve Novosadske lige nadaju se promociji u viši rang i baražu. Lider TSK iz Temerina ima četiri boda prednosti, prati ih Fruškogorski Partizan iz Bukovca, Cement koji je na pet odnosno jedan bod manje u odnosu na rivale i Fruškogorac iz Sremske Kamenice sa četiri odnosno pet bodova manje.

 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”

VREME ČITANJA: 2 min

Ko će ostvariti plasman iz područnih liga u vojvođanske zone?

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”