Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Smena na vrhu Istoka, 26 golova na 8 utakmica

U 19. kolu Srpske lige Istok 5 pobeda domaćina, 1 remi, dok su u dva susreta slavili gostujući fudbaleri.
U derbiju kola puno vatre, čak 10 kartona i 3 gola u Knjaževcu. Timočanin je golovima D. Petrovića u 5. i Živića u 40. minutu poveo protiv Dubočice. Leskovčani su u nastavku preko Vasića smanjili prednost, ali više od toga u duelu sa borbenim domaćjnima nisu mogli.
Poraz Dubočice iskoristio je Radnićki koji se ubedljivom pobedom u Brzom Brodu vratio na prvo mesto. Stojanov, N. Mančić i Đurović bili su strelci u pobedi Piroćanaca.
Iako to pozicije na tabeli nisu nagoveštavale, prava fudbalska drama odigrana ja niškom Bubnju. Budućnost koja je u mećč ušla sa desetoricom “bonuc” igrača je posle vođstva Car Konstantina 2:0 u poslednjih 10 minuta sa 3 gola stigla do 3 vredna boda.
U derbiju Pomoravlja dosta uzbuđenja, a pobedu Jedinstvo doneo je Marković u 62. minutu. Drugi srpskoligaš iz Paraćina doživeo je poraz na gostovanju u Meševu u duelu sa sigurnim domaćinima rezultatom 3:1.
Dva interesantna duela odigrali su rivali koji će prema najavama voditi borbu za opstanak. Pčinja je golovima Smiljkovića u 20. i Arsića u 62. minutu pobedila Timok i uvećala bodovni saldo.
I u Prahovu je slavio domaćin. Dunav je poveo golom Jezdića u 3., ali je Topličanin preko Burgića u 11. minutu stigao do izjednačenja. Lapčević u 35. Maksimović u 76. minutu pogađaju za drugi prolećni trijumf Dunava.
U Vklasotincu je rivalima pripalo po poluvreme, a na kraju i po jedan bod. Vlasina je golovima Marković u 15. i Đokića u 30. minutu imala prednost. U drugom poluvreme Radnički sa dva gola stiže do remija i jednog boda.
Foto: FK Budućnost

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok