Search
Close this search box.
Sloboda - Kozara
VREME ČITANJA: 2 min

Sloboda ubedljiva protiv Kozare

Sloboda iz Novih Kozaraca u okviru 18. kola Vojvođanske lige Istok savladala je komšijsku ekipu Kozare iz Banatskog Velikog Sela (5:1).
Stadion: “Ilija Pantelić”, Novi Kozarci. Gledalaca: 400. Sudija: Uroš Šuljagić (Banatski Karlovac). Strelci: Kovačević u 23. i 53. minutu, Vrbački u 28. i 73. minutu i Ćosić u 43. minutu (Sloboda). Bjelanović u 31. minutu (Kozara). Žuti kartoni: Ma. Francuski (Kozara).
SLOBODA: Ćirić, Hovanec, Bogojević, Ćulibrk, Galić (Blagojević), Popović, Vrbački (Radulaški), Stanaćev, Labus (Vokić), D. Ćosić (B. Ćosić), Kovačević (Lisica).
KOZARA: Mi. Francuski (Đaković), Terzin, Bjelanović, Bunić, Jovandić, Misić, Petrović, Momčilov (V. Tomić), Ma. Francuski (Rofa), Čudanov, Runjevac (Latinović).
Komšijski derbi, raspucan domaćin. Gosti su prvi zapretili preko Jovandića i Misića koji su bili u odličnim šansama, ali je na drugoj strani prednost domaćinu doneo Kovačević (inače Kozara mu je matični klub), ušao je u šesnaesterac izdržao pritisak Bjelanovića i pogodio.
Samo pet minuta kasnije Vrbački se oslobodio dvojice odbrambenih igrača gostiju i sa ivice šesnaesterca pogodio u suprotni ugao, na suprotnoj strani Kozara je izvela korner, a Bjelanović je pogodio glavom i smanjio rezultat. Pred odmor za domaće korner izvodi Popović, Galić je glavom odigrao na drugu, a Dejan Ćosić je izbliza ubacio loptu u praznu mrežu.
Kovačević je zacementirao trijumf posle kornera je bio najvišlji i sproveo loptu u gol. Konačan rezultat je postavio Vrbački, posle brze akcije i povratne lopte. Sloboda ostaje u igri za prvo mesto jer je OFK Kikinda kiksnula u Vlajkovcu i sada su na bod zaostatka. U sledećem kolu Sloboda putuje u Omoljicu igraće protiv “davljenika” ekipe Mladosti, a Kozara dočekuje Jedinstvo Stević.
Foto: FK Sloboda Novi Kozarci

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Istok”