Search
Close this search box.
Hajduk - GFK Sloven
VREME ČITANJA: 2 min

Hajduk slavio i svrgnuo GFK Sloven sa liderskog mesta

Ekipa Hajduka iz Divoša slavila je u derbiju kola nad GFK Slovenom iz Rume (1:0), i tako zamenio mesto sa istim rivalom na tabeli.
Stadion: Hajduka, Divoš. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Negovanović (Sremska Mitrovica). Žuti kartoni: Ignjić, Nikolić, Nađ (Hajduk). Jandrić (GFK Sloven).
HAJDUK: Trkulja, Halilović (Mihajlović), Jević, Nikolić, Krmar, Galić, Tomić, Erak (Rakić), Simić (Ignjić), Savić (Nađ), Stanić (Milenković).
GFK Sloven: Šegavac, Simić, Malović, Savinović, Jandrić (Dujić), Puzić (Vidović), B. Ilić , Živković (G. Ilić), Batalo, Savić, Cvijić.
Prekinut je trijumfalni niz GFK Slovena od 14 kola bez poraza i šest uzastopnih pobeda (tri prolećna). U derbiju 18. kola Vojvođanske lige “Jug”, Hajduk iz Divoša je drugi put ove sezone porazio sastav gostiju iz Rume istim rezultatom.
U većem delu utakmice GFK Sloven je bio bolji rival ali im je nedostajala završnica. U prvom delu utakmice dve prilike imao je Brana Ilić i jednu priliku Malović koje su otišle u nepovrat, domaćin je samo jednom zapretio glavom, ali je golman Šegavac bio na mestu i rezultat se nije menjao.
Drugi deo meča domaćin je počeo sa nekoliko izmena, preuzimaju inicijativu, ali bez veće opasnosti po gol gostiju. Gost je odolevao svim napadima i pritiscima, a veliku priliku je propustio Jandrić kada na povratno dodavanje Simića njegov šut zaustavljen. Kada je delovalo da će se utakmica završiti podelom bodova, dogodilo se ono što i u prvom međusobnom duelu ovih timova, igrači Hajduka su došli do pobednosnog pogotka iz jedine velike šanse na utakmici.
Gol je pao tako što je u jednoj akciji po desnom boku lopta prosleđena na sredinu ispred šesnaesterca, gde dva igrača Hajduka razmenjuju pas, proslećuju loptu na levi bok, gde je jedan igrač utrčao i prosledio je rezervisti Branku Mihajloviću kom nije bilo teško da postigne pogodak u 80. minutu utakmice i tako reši pitanje pobednika.
Foto: GFK Sloven

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”