Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Trka udvoje za titulu, sve više klubova brine za opstanak

Na Istoku ništa novo, barem kada je reč o borbi za vrh tabele i mesto koje vodi u Prvu ligu Srbije.
Najpre je Dubočica u subotu rutinski pobedila Pčinju. Uzvratili su Piroćanci i duelu imenjaka pobedili Radnički iz Svilajnca. Gosti su poveli golom preko Stojanovića u 19., a izjednačio je Nikolić u 43. minutu.
Pobednik je odlučen u samom finišu derbija kola, u 2. minutu sudijske nadoknade vremena, kada je “rezervista” Colić preciznim udarcem poslao loptu u levi gornji ugao.
Budućnost je posle pobede u Paraćinu drugi put ovog proleća remizirala pred svojim navijačima. Bod je ove nedelje otišau u Prahovo, za jačanje nade Dunava da je opstanak u ligi ipak moguć. Popovčani sada zaostaju 8 bodova za vodećim tandemom.
Timok je bio ubedljiv protiv Car Konstantina. Druga pobeda u drugom delu sezone približila je Zaječarce sredini tabele.
Isto se može reći i za OFK Brzi Brod koji je kao domaćin preokretom stogao do pobede. Meševo je povelo golom Deljanina u 1. minutu. Domaćin je golovima Arsića u 44. i 79. minutu napravio preokret i najavio da ne odustaje od borbe za zadržavanje srpskoligaškog statusa.
U duelu dve najmlađe ekipe u ligi Jagodina je posle ravnopravnog prvog poluvremena u nastavku slomila otpor Vlasine.
Topličanin je na svom stadionu stigao do prve prolećne radosti. Prokupčani su golom Lazarevića stigli do pobede, ali i propustili da realizuju penal i nekoliko povoljnih prilika za gol.
Uzbudljivo je bilo u Paraćinu gde je Timočanin dva puta vodio (Božić u 21., Petrović u 60.), ali je SFS Borac oba puta uspevao da stigne do izjednačenja. Conić je u 55. minutu doneo prvo izjednačenje, a konačan rezultat postavio je Ilić u 4. minutu sudijske nadoknade vremena.
Foto: FK Radnički Svilajnac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok