Search
Close this search box.
sindjelic nis belotinac nasa krila sindjelic 2 4 19032023
VREME ČITANJA: 2 min

Nišlije na +15, pola zone “Centar” strepi za opstanak

Nastavljena je potpuna dominacija niškog Sinđelića u Zoni Centar: bivši prvoligaš sada ima 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bukovik.
Nišlije su na gostovanju u Belotincu pobedili Naša Krila rezultatom 2:3. Interesantno je Sinđelić do ovog kola primio ukupno 6 golova, od toga 2 u duelu sa ekipom Malošišta čiju su mrežu Nišlije zatresle čak 12 puta!
Bukovik je u komšijskom, ali i derbiju 17. kola Zone Centar, gostovao Napretku, a duel timova iz Aleksinca i Ražnja završen je bez pobednika i bez golova.
Najubedljiviju pobedu ovog vikenda zabeležio je Pukovac. “Sestrići” su sa 5:0 pobedili prve komšije iz Malošišta i napravili iskorak ka sredini tabele.
Svrljig je sa 3:2 savladao Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca i tako nastavili seriju od sada već utakmica bez poraza.
Mladost je u Batušincu opravdala ulogu favorita u duelu sa posledneplasiranim Rudarom (3:2). Domaćin je slavio i u Orljanu gde je domaćin stogao do četvrtog prolećnog boda u meču sa Palilulcem (2:1).
Mladost je u Medoševcu stigla do drugog remija ovog proleća u duelu sa Delijskim Visom. Drugu pobedu gostima donela je Morava koja je savladala domaći OFK Niš rezultatom 1:2.
Sinđelić već sada može da počne da pravi planove za povratak u Srpsku ligu Istok, iako je do kraja ostalo još mnog da se igra. Nišlije deluju ubedljivo i moćno, što potvrđuje skor od 16 pobeda i 1 remija, uz gol razliku +83.
Mnogo više neizvesnosti se očekuje u borbi za opstanak. Po propozicijama Zonu Centar napušta poslednjeplasirani timi i još onoliki broj klubova koliko se “vrati” iz Srpske lige Istok.
A na Istoku Car Konstantin je već overio kartu za povratak u Zonu, a neizvesna je i sudbina OFK Brzog Broda. U najgorem scenariju iz Zone Centar će ispasti 3 kluba. Rudar je sa 3 boda već otpisan, a Pukovac na 9. i Jedinstvo na 15. mestu deli samo 8 bodova 13 kola pre kraja sezone.
Foto: FK Sinđelić

Možda vas zanima

TABELA Zone centar