Search
Close this search box.
Hajduk Kula
VREME ČITANJA: 2 min

Kuljani ostvarili treći trijumf ovog proleća

Fudbaleri Hajduka 1912 iz Kule trijumfovali su u derbiju 18. kola Srpske lige Vojvodina na svom terenu protiv Jedinstva iz Stare Pazove (2:0).
Stadion: Milan Sredanović, Kula. Gledalaca: 250. Sudija: Nemanja Domazetoski (Pančevo). Žuti kartoni: Brborić, Abramušić, Matijević, Damjanović (Hajduk 1912), Bulat (Jedinstvo).
HAJDUK 1912: Mijanović, Šušnjar (Novaković), Plavšić, Damjanović, Jović, Jančić, Abramušić, Potkozarac, Matijević (Kočiš), Matijašević (Živić), Brborić (Božović).
JEDINSTVO: Jevtić, Vitas (Manov), Kovač (Obradović), Bulat, Obradović, Pađen, Stanković, Knežević (Simeunović), Matović (Vukašinović), Jelović, Lazić (Uremović).
Domaći sastav zabeležio je treću prolećnu pobedu i tako zaseo na treću poziciju na tabeli sa samo pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Tekstilac i na bod zaostatka u odnosu na drugoplasirani sastav Borca iz Šajkaša. Pokazali su fudbaleri iz Kule da mogu da budu svima nezgodan rival. U derbiju kola brzopotezno su savladali Jedinstvo iz Stare Pazove, iako gosti nisu izgledali loše naprotiv imali su i oni svojih šansi.
Golove za domaćina postigli su Goran Potkozarac u 10. minutu utakmice, a samo sedam minuta kasnije gol je postigao ponovo Marko Matijašević koji je bio strelac i u prošlom kolu i takođe bio je izabran u najbolju postavu kola.
Trener Hajduka 1912 nam je preciznije opisao današnji derbi kola: “Jedinstvo iz Stare Pazove je odličan i dobro vođen tim, veoma neugodan protivnik koji nam je zadao prilično problema i sigurno je da su zaslužili  mesto u samom vrhu tabele. Moja ekipa je odigrala dobru utakmicu i nastavila niz kvalitetnih utakmica. Prvi gol je pao posle izvanredne akcije i odlične asistencije Bože Plavšića  i gola izvanrednog Gorana Potkozarca. Drugi gol je postigao kapiten Marko Matijašević posle jedanaesterca koji je golman Jedinstva odbranio a posle odbitka je pao gol.”
Hajduk je timski odigrao prefektnu utakmicu u kojoj su glavne role imali iskusni igrači Potkozarac i Matijašević, kao i mladi Abramušić koji iz kola u kola pokazuje odlične partije.
U sledećem kolu Hajduk 1912 putuje u Bačku Palanku, imaće težak zadatak da nastavi pobednosni niz protiv OFK Bačke koja takođe ima dve recke zaredom. Jedinstvo će na svom terenu dočekati Borac iz Šajkaša u derbiju kola.
Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Kuljani ostvarili treći trijumf ovog proleća

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina