Search
Close this search box.
1679291514014
VREME ČITANJA: 2 min

Hajduk bolji u derbiju

Hajduk (Divoš) – Sloven (Ruma) 1:0
Stadion: FK Hajduk u Divošu, gledalaca: 400, strelac :  1:0 Mihajlović 80.minut, sudija: Miloš Negovanović, pomoćnici: Dejan Bilić i Veljko Bukmirović, žuti kartoni: Nikolić, Nađ, Ignjić (Hajduk), Jandrić (Sloven).
Hajduk: Trkulja, Halilović (Mihajlović), Jević, Nikolić, Krmar, Galić, Tomić, Erak (Rakić), Simić (Ignjić), Savić (Nađ), Stanić (Milenković).
Sloven: Šegavac, Simić, Malović, Savinović, Jandrić (Dujić), Puzić (Vidović), Brana Ilić, Živković (Georgije Ilić), Batalo, Savić, Cvijić.
Derbi Vojvođanske lige ”Jug” opravdao je očekivanja. Utakmica je odigrana po lepom i sunčanom vremenu, na prepunim tribinama popularne ”Bombonjere” u Divošu. Prvo poluvreme nije donelo puno prilika. Zabeležili smo par pokušaja i jednih i drugih.
U nastavak su domaći krenuli odlučnije. Trener Hajduka Bojan Vuković izvršio je par izmena. Hajduk je sve više napadao. Gosti su se povukli i čekali svoju šansu iz kontri gde je najopasniji bio iskusni kapiten Brana Ilić.
Nakon nekoliko propuštenih prilika domaćin je do gola stigao u 80.minutu. Akciju je po desnoj strani počeo Nađ, nastavio je Milenković prebacivanjem lopte na levu stranu. Rakić je uputio prizemnu loptu pred gol ekipe iz Rume gde se na prvoj stativi najbolje snašao Mihajlović i poslao loptu u mrežu 1:0. Pogodak za veliku radost na tribinama. Do kraja meča domaćin je znalački sačuvao prednost sa kojom je ponovo usamljen na prvom mestu tabele.
Iskusni štoper tima iz Divoša Boža Jević je rekao:
”Pre svega bi čestitao protivniku na fer i korektnoj igri. Jedna jako dobra ekipa, zasluženo su na mestu gde jesu. Mi smo ušli slabije u takmicu. Na poluvremenu smo imali razgovor između nas, gde smo se dogovorili da idemo na sve ili ništa, pošto nas nerešeno nije zanimalo. Napadali smo, stvarali prilike i uspeli da postignemo gol. Mislim da smo zasluženo pobedili”.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”