Search
Close this search box.
1679184178440
VREME ČITANJA: 2 min

Zemunci sa penala do prvog mesta

Zemun-Ušće Novi Beograd 1:0
Stadion: FK Zemun, gledalaca: 300, strelac: 1:0  Kiso 74.minut, sudija: Petar Peković, pomoćnici: Stefan Milanović i Miloš Hajduk-Veljković, žuti kartoni: Bašanović, Ilić, Vesić, Vasić, Vujović (Ušće).
Zemun: Jevrić, Stojanović, Božić, Đalović, Mikan (Antić), Kiso (Vukić), Lazović (Jovanović), lazar Ristovski, Mitrović, Ademi (Dakić), Svetličić (Nikola Ristovski).
Ušće: Blagojević, Mihajlović (Đapa), Bašanović, Ilić, Trajković, Vesić (Stevanović), Vasić, Gornović (Sićović), Gajić, Vujović, Stojanović.
U izuzetno tvrdom meču ddomaćin je zaluženo došao do pobede. Gosti su bili čvrsti u odbrani, dok je Zemun igrao sa dozom grča. Pobeda je timu iz Gornje varoši donosila prvo mesto na tabeli.
Trenutak odluke se dogodio u nastavku u 74.minutu. Opravdano dosuđen jedanaesterac u gol je pretvorio iskusni Nenad Kiso 1:0. Ispostavilo se da je to bio pogodak vredan tri boda i liderske pozicije na tabeli.
Trener Zemuna Saša Štrbac za naš potral je rekao:
„Teška utakmica jer su bodovi trebali i Ušću i nama. Trebali smo ranije doći do gola i onda bi igrali rasterećenije. Ovako smo igrali u grču jer jednostavno nemamo pravo na grešku. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom, dok je nastavak bio bolji. Pogotkom Kisa sa penala zasluženo smo uzeli tri boda i preuzeli prvo mesto. Stavili smo veliki teret na svoja leđa jer želimo to prvo mesto da zadržimo do kraja“.
Naredne utakmice pokazaće koliko je ekipa Zemuna psihološki stabilna u borbi za prvo mesto sad kada je lider. Za vratom joj dišu Zvezdara i OFK Beograd.
Foto: Instagram FK Zemun

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd