Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi kola u Pirotu, borba za vrh i opstanak na Istoku

Utakmicama 18. kola ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Srpskoj ligi Istok.
Derbi kola igra se u Pirotu gde u duelu imenjaka domaći Radnički nema pravo grešku. Kiks u Meševu koštao je Piroćance 1. mesta na tabeli, a novi kiks bi ih dodatno udaljio od liderske pozicije i mesta koje vodi u viši rang.
Tim iz Svilajnca dolazi na derbi na krilima dobrih igara i rezultata na startu prolećne polusezone. Podmlađeni Radničkke posle boda u Prokuplju, pobedio Jagodinu i sa 4. pozicije putuje na megdan drugoplasiranom imenjaku.
U subotu se igraju 3 utakmice. Jagodina 7 kola ne zna za pobedu, a posle 2 poraza na gostovanjima na startu proleća pred svojom publiku želi prekid loše serije. Prepreka na tom putu im je preporođena Vlasina koja posle remija u Popovcu i pobede nad Topličaninom želi nastavak uspešne serije.
Dubočica je apsolutni favorit u duelu sa Pčinjom. Sve osim pobede bilo bi senzacija u duelu Leskovčana sa gostima iz trgovišta. Topličanin u duelu sa Jedinstvo ulazi sa imperativom pobede kako bi se udaljio od zone ispadanja.
Zanimljivo će u nedelju biti u Paraćinu gde SFS Borac dočekuje Timočanin u duelu ekipa koje su u odličnoj formi na startu drugog dela sezone.
Budućnost je u Popovcu favorit u duelu sa Dunavom. U istoj poziciji je i Timok koji dočekuje Car Konstantin, sa ciljem da pobedom uhvati priključak sa ekipama koje su trenutno van zone ispadanja.
Posle sjajne igre i trijumfa nad liderom, Meševo putuje u Brzi Brod sa željom da ovu pobedu “overi” osvajanjem nova tri boda.
Foto: FK Buducnost Popovac

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok