Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 1 min

Smena na vrhu Istoka: kolo bez remija, tri pobede gostiju

U 17. kolu Srpske lige Istok (ne)očekivana smena na vrhu tabele.
Meševo je lako i ubedljivo torpedovalo brod lidera iz Pirota. Golman Ilić je 5 puta vadio loptu iz mreže, iako je Radnički u prethodnih 16 kola primio ukupno 9 golova.
Kiks Piroćanaca iskoristili su Leskovčani i ubedljivom pobedom nad Car Konstantinom preuzeli lidersku poziciju. Dubočica i Radnički imaju po 40 bodova, ali Leskovčani imaju za 20 golova bolju gol razliku (+34 / +14).
Probudila se i Budućnost i sa gostovanju u Paraćinu donela sva tri boda. Popovčani su na prolećnoj premijeri remizirali sa Vlasinom, ali su se već posle Jedinstva vratili na pobednički kolosek.
Vlasina je bod iu Popovca “overila” trojkom na svom terenu. Golovima Markovića (2) i Kačara Vlasotinčani du u drugom poluvremenu slomili otpor borbenih Prokupčana.
Timočanin remija u Meševu u Knjaževcu sa 3:0 savladao OFK Brzi Brod. Goste je “otvorio” Lazar Maljković u 33. minutu, a pobedu su potvrdili Petrović i M. Stojanović u drugom delu igre.
U derbiju Pomoravlja Radnički je u Svilajncu “minimalcem” stigao do bodova u duelu sa Jagodinom. U drugom poluvremenu po jedan penal za oba tima. Golman domaćih Vasić je zaustavio udarac Ignića. Penal za Radnički nije realizovao Pavlović.
Pčinja je doživela i drugi poraz ovog proleća. SFS Borac je do bodova stigao golom Nemanje Conića u završnici prvog poluvremena.
Duel Dunava i Timoka na programu je u sredu 15. marta.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok