Search
Close this search box.
IMG_20230311_020503
VREME ČITANJA: 2 min

OFK Beograd se ne šali

BASK TEK-OFK Beograd 1:2
Stadion: BASK Arena, gledalaca: 250, strelci: 0:1 Kaluđerović 6.minut, 0:2 Smiljanić 20.minut, 1:2 Šalipur 82.minut, sudija: Dušan Vićentijević, pomoćnici: Branko Galić i Marko Majstorović, žuti karton: Šalipur (BASK).
BASK: Knežević, Bjelanović (Radovanović), Karišik, Jovanović (Stupar), Andić, Gavrilović (Stojanović), Pavlović (Novitović), Šalipur, Đokić, Radlovački (Bibić), Lukić.
OFK Beograd: Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Plavšić (Mićić), Smiljanić, Stojanović (Stojančić), Kaluđerović (Kudrić), Kasalica (Čermelj), Bajić (Todorović), Đermanović.
Predvođeni Andrijom Kaluđerovićem i Milanom Smiljanićem Romantičari su zabeležili drugu pobedu u nastavku sezone. Gosti su poveli već u 6.minutu. Sa leve strane je centrirao Marinković, u šesnaestercu domaćih Kaluđerović je primio loptu i iz okreta sa 10-tak metara poslao loptu u mrežu 0:1. Prednost tima sa Karaburme je duplirana već u 20.minutu. Akcija po levoj strani je išla, Kasalica je asistirao Smiljaniću koji je naprvoj stativi iznenadio sve, pa i golmana Kneževića, i zatresao mrežu domaćina 0:2. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
U nastavku ravnopravnija igra. Gosti su se malo povukli, domaći su imali terensku inicijativu. Ipak sve što je BASK uspeo da uradi je to da postigne počasan pogodak. U brzoj kontri su bili izabranici Zorana Ljubinkovića. Šalipur je dugo vukao loptu i kad se očekivalo da je doda nekom od saigrača, šutirao sa više od 20 metara i savladao Stankovića. To je bilo u 82.minutu 1:2. Ovo je bio i konačan rezultat.
Trener ekipe sa Omladinskog stadiona Simo Krunič govori:
„U celini sam zadovoljan. Dozvolili smo protivniku da nam u finišu da gol i da nas ugrozi. BASK je izuzetno kvalitetna ekipa. Čestitao bih mojim momcima što su dali sve od sebe. I stariji igrači su kidali do kraja to je pravi put. Jedino tako možemo da osvajamo bodove. Drago mi je i zbog njih i zbog kluba pobedili smo izuzetno dobrog protivnika“.
Sa druge strane šef struke domaćeg sastava Zoran Ljubinković bio je manje raspoložen:
„Čestitam gostu na zasluženoj pobedi. Radi se o dobrom i kvalitetnom timu. Mi smo prvo poluvreme odigrali slabo i stegnuto. U nastavku je to bilo bolje. Uspeli smo da postignemo gol, no nije bilo to dovoljno bar za bod“.
U narednom 18. kolu OFKBeograd dočekuje Sinđelić, dok BASK TEK ide u goste Budućnosti u Dobanovce.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

OFK Beograd se ne šali

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE