Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Zanimljiv vikend na Istoku, Meševo sa novim trenerom dočekuje Piroćance

U subotu i nedelju na programu su utakmice 17. kola na srpskoligaškom Istoku.
Vikend će proći bez pravog “derbija”, ali će doneti 8 zanimljivih i, prema najavama, neizvesnih duela.
Po plasmanu na tabeli, derbi se igra u Meševu gde istoimeni domaći tim dočekuje lidera na tabeli. Piroćanci putuju na noge šestoplasiranoj ekipi koja je ambiciozno ušla u nastavak sezone. O tome svedoči i promena na klupi srpskoligaša iz okoline Kruševca posle remija sa Timočaninom.
Uprava kluba prekinula je saradnju sa Jovanom Dabićem koji je napustio kormilo iz privatnih razloga. Novi šef struke je Dragan Đukić, nekadašnji igrač i trener ovog kluba. Cilj kluba ostaje mesto u samom vrhu tabele.
Na papiru mnog lakši zadatak očekuje Dubočicu koja u nedelju gostuje na niškom Bubnju. Car Konstantin je poslednji na tabeli, ali su Nišlije tokom zime pojačale svoje redove. Kao upozorenje Leskovčanima i podatak da su “carići” jedini bod do sada osvojili u duelu sa Piroćancima.
Posle remija sa Vlasinom fudbalere Budućnosti očekuje teško gostovanje u Paraćinu i duel sa Jedinstvom, u meču u kome nema favorita. Epitet derbija Pomoravlja nosi duel u Svilajncu gde Radnički dočekuje Jagodinu, u meču od kojeg ljubitelji fudbala dosta očekuju.
Vlasina dočekuje Topličanin rešena da veliki bod iz Popovca potvrdi i na domaćem terenu. Pobednik ovog duela imaće priliku da mnogo mirnije uđe u završnicu sezone.
Timočanin dočekuje Brzi Brod, do je Pčinja domaćin SFS Borcu u duelima u kojima su domaćini blagi favoriti. Očekuje se dobar fudbal jer su gosti u oba duela uvereni da mogu barem do jednog boda.
U derbiju začelja, ali i derbiju Timočke krajine, Dunav u Prahovu dočekuje Timok. Domaćin komšijskog derbija je na gostovanju u Leskovcu ostavio dobar utisak. Zaječarci su pobedom nad Jedinstvo najavili uspešnije proleće.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok