Search
Close this search box.
1678041409411
VREME ČITANJA: 2 min

Lider pao na Salajci

Slavija – Hajduk (Divoš) 2:1
Stadion: FK Slavija u Novom Sadu, gledalaca: 300, strelci : 0:1 Savić 1.minut, 1:1 Đaković 31.minut, 2:1 Asani 44.minut, sudija: Miloš Negovanović, pomoćnici: Bojan Graovac i Danijel Božoki, žuti kartoni: Batinić (Slavija), Nikolić (Hajduk).
Slavija: Čavić, Vukaljević, Gajić, Žakula, Stajić, Batinić (Jašović), Janić, Asani (Bogojević), Đaković (Čamagić), Burka (Janković), Milovac (Grubović).
Hajduk: Trnić, Savić (Rakić), Krčmarević, Nikolić, Krmar, Nađ (Stanić), Ignjić, Galić, Tomić, Erak (Mihajlović), Simić.
U 16. kolu Vojvođanske lige ”Jug” desilo se veliko iznenađenje. Lider Hajduk iz Divoša poražen je na startu drugog dela prvenstva. Slavija je u Novom Sadu slavila pobedu od 2:1.
Ipak nije mirisalo na ovakav rasplet. Već u prvom minutu gosti su došli u vođstvo. Na centaršut Eraka, u šesnaestercu domaćih Savić je glavom sa 8-9 metara poslao loptu u mrežu 0:1. Novosađani se nisu predavali i malo po malo se približavali golu Hajduka. U 31.minutu posle odlične akcije po levoj strani Đaković se odlično snašao i udarcem u bliži ugao matirao Trnića 1:1. Minut pre isteka 45.minuta posle akcije po desnoj strani lopta je ubačena u sredinu. Milovac je pustio da dođe do Asanija koji je neometan sa skoro ivice kaznenog prostora šutem po zemlji postigao gol 2:1.
Nastavak je doneo inicijativu gostiju. Ekipa iz Divoša je preko Galića, Mihajlovića, Stanića i Savića pokušala da dođe do gola. No sjajni čuvar mreže tima sa Salajke Čavić je sjajno branio i doneo svome timu sva tri boda. Na kraju je ostalo Slavija 2, Hajduk 1.
Trener domaćih Boban Dašić je rekao:
”Bila je ovo teška utakmica. Loše smo je otvorili i vrlo rano primili gol. Međutim upornošću i zalaganjem smo preokrenuli rezultat. Kvalitetan protivnik je u nastavku imao inicijativu i šanse, ali smo ipak odoleli. Izuzetno bitna pobeda za nas”.
U narednom 17. kolu Slavija gostuje Železničaru u Inđiji, dok će Hajduk iz Divoša drugi put uzastopno gostovati, ovoga puta Radničkom u Novoj Pazovi.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”