Search
Close this search box.
IMG_20230304_143323
VREME ČITANJA: 2 min

Romantika u Dobanovcima

Budućnost – OFK Beograd 1:3
Stadion: FK Budućnost u Dobanovcima, gledalaca: 400, strelci : 0:1 Marinković 15.minut, 0:2 Kaluđerović 26.minut, 1:2 Đermanović (ag) 36.minut, 1:3 Stojančić 90.minut, sudija: Ivan Gospavić, pomoćnici: Goran Božović i Bogdan Ljubojević, žuti karton: Lučić (Budućnost).
Budućnost: Martinović, Čukić (Radičević), Lučić, Aleksić, Radović, Križan (Malidžan), Đorđević, Radojčić, Stoisavljević (Dejanović), Birovljev (Dimić), Zorica (Stakić).
OFK Beograd: Stanković, Mimović, Marinković, Čermelj, Plavšić, Đermanović, Smiljanić, Stojanović (Stojančić), Kaluđerović (Kudrić), Kasalica (Todorović), Bajić.
Romantičari su opravdali ulogu favorita i zasluženo došli do pobede. Pogotovo su bili dominantni u prvom poluvremenu. U nastavku je domaćin imao terensku inicijativu, sa većim posedom lopte, ali bez prave prilike za gol.
OFK Beograd je došao u vođstvo u 15.minutu. Slobodan udarac je izveo Stojanović, najviši u skoku je bio Marinković i sa 7-8 metara glavom poslao loptu u mrežu 0:1.
U 26.minutu gosti su duplirali prednost. Nakon greške odbrane tima iz Dobanovaca sa desne strane je centrirao Bajić, na pravom mestu je bio Kaluđerović i sa nekoliko metara postigao pogodak 0:2.
Budućnost zaostatak smanjuje u 36.minutu. Zorica je odradio veći deo posla po desnoj strani, dodao do Čukića nakon čijeg je centaršuta štoper gostiju Đermanović matirao svog golmana Stankovića 1:2. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.
Konačan rezultat je postignut u 90.minutu. Posle akcije po levoj strani, lopta je stigla na desnu odakle je centaršut uputio Mimović, a najbolje je skočio možda i najniži na terenu Stojančić i efektnim trzajem glavom poslao loptu u mežu 1:3.
Trener  gostiju Simo Krunić nakon meča je rekao:
”Bila je ovo vrlo teška utakmica i pored naše pobede. U prvom poluvremenu smo bili bolji i postigli dva gola. U nastavki domaćin koji je vrlo dobra ekipa je imao posed i stvarao nam dosta problema . Ipak uspeli smo u samom finišu trećim pogotkom da otklonimo dileme oko pobednika ovog susrteta”.
Žarko Jeličić šef struke Budućnosti i pored poraza nije bio nezadovoljan:
”Igrali smo protiv odlične ekipe OFK Beograda. Nismo pali posle prvog gola, nesrećno smo primili drugi. Uspeli smo do poluvremena da damo jedan gol i da se vratimo u meč. U drugom poluvremenu smo dominirali, falio je završni pas i udarci ka golu. Sve čestitke gostima na ipak zasluženoj pobedi”.
Narednog vikenda u 17. kolu SLB OFK Beograd gostuje BASK-u, dok će Budućnost u goste ekipi Brodarca.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd