Search
Close this search box.
1677774084333
VREME ČITANJA: 2 min

U petak startuje Srpska liga „Beograd“

Zimska pauza je gotova, počinju ponovo srpskoligaška fudbalska uzbuđenja.
 Tokom zimske pauze bilo je mnogo promena u klubovima. Igrači su dolazili i odlazili. Bilo je promena i na klupama ekipa. Ipak ono što sve raduje je prvo prolećno kolo u Srpskim ligama. U grupi „Beograd“ na prvom mestu je Zvezdara. Glavni konkurenti i pretendenti za vrh su još Zemun, Torlak, Teleoptik i silno pojačani OFK Beograd.
 Prve tri utakmice se igraju već u petak. Na SC FSB na Adi od 12 časova Torlak će ugostiti ekipu Ušća. Po položaju na tabeli domaćin je favorit. Ipak kad se zna da ekipa iz Kumodraža ima puno kadrovskih problema (povrede Šarića, Pražića i Rakonjaca) i uz nekoliko kažnjenih igrača zbog parnih kartona Ušće bi moglo da dođe do pozitivnog rezulatata. Sat vremena kasnije na Starom sajmištu Brodarac dočekuje Prvu iskru iz Bariča. To je duel dve ekipe iz sredine tabele gde je sve moguće. Od 14 i 30 na Novom Beogradu Studentski grad se sastaje sa ekipom Sinđelića. U oba tima je bilo dosta promena. Ovde je moguć svaki rezultat.
 Subota nam donosi još tri meča. Svi se igraju u standradnom terminu od 14 časova i 30 minuta. Veliki derbi se igra u Gornjoj varoši gde drugoplasirani Zemun dočekuje lidera Zvezdaru. Oba tima su malo menjali u igračkom kadru. U prvom kolu Zvezdara je bila ubedljiva na svom terenu, zabeležila je pobedu od 3:0. Očekujemo dobar i kvalitetan meč sa velikim brojem gledalaca. Izuzetno zanimljivo će biti i u Dobanovcima. Domaća Budućnost i silno pojačani OFK Beograd će podeliti megdan. Romantičari imaju dva boda više i velike ambicije u nastavku prvenstva. Ovde će se ipak pitati i domaćin. BSK u Borči sa skroz renoviranim timom dočekuje neugodni BASK. Gosti jesu blagi favoriti, ali ni domaćin nije bez šansi.
U nedelju su na programu poslednja dva duela ovog kola. Matine od 11 sati u Obrenovcu je gde poslednjeplasirani Radnički dočekuje odlični Teleoptik. Prednost je na strani gostiju. U Surčunu domaće Jedinstvo juri pobedu protiv Borca iz Lazarevca. Utakmica počinje od 14:30.
 Prvo kolo uvek donosi moguća iznenađenja. Nadamo se dobrom fudbalu, sa mnogo golova i koliko toliko pristojnom vremenu za ovo doba godine.
Foto: FK Zvezdara

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd