Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kreće fudbal na Istoku, neizvesno i na vrhu i u borbi za opstanak

Vikend pred nama donosi nastavak prvenstva na srpskoligaškim terenima.
Posle tri i po meseca pauze ponovo će se igrati za bodove. U Srpskoj ligi Istok očekuje se žestoka i neizvesna borba, kako za vrh tako i za opstanak u ligi.
Veliku pažnju javnosti privlači pre svega borba za titulu i plasman u Prvu ligu Srbije. Jesenji prvak Radnički iz Pirota u nastavak prvenstva ulazi sa tri bioda prednosti u odnosu na Dubočicu i sedam više u odnosu na Budućnosti.
Bivši prvoligaši iz Leskovca i Pirota u nastavak sezone ulaze sa jasnom ambicijom da izbore povratak u PLS. Stručnjaci ne otpisuju ni Budućnost, iako Popovčani posle sopstvenih administrativnih grešaka imaju značajan bodovni zaostatak.
U toj borbi zanimljivo je pogledati i raspored. U ttrilingu vodećih nijedan derbi neće biti odigran u Pirotu. Radnički će na proleće gostovati i u Popovcu i Leskovcu.
U najpovoljnijoj poziciji je Dubočica koja če ugostiti najveće rivale, a prema rasporedu je moguće da će se prolećni derbiji igrati na novom Gradskom stadionu u Leskovcu.
Ništa manje neizvesnoti neće biti ni u borbi za opstanak. Od mnogih otpisani Car Konstantin je pojačao svoje redove, a iz Niša stižu najave o borbi za svaki bod dokle god postoje teoretske šanse.
Iz Srpske lige Istok po propozicijama ispadaju tri poslednjeplasirane ekipe, plus onoliko ekipa koliko se vrati iz Prve lige Srbije.
Na žalost, možda i kao pokazatelj stanja fudbala u ovom delu Srbije, sa “Istoka” je među prvoligašima samo Trayal. U Kruševcu veruju da će bez problema zadržati status prvoligaša.
Pored niških “carića” koji su jesenas osvojili samo bod, grčevita borba očekuje OFK Brzi Brod (11 bodova), Timok (11) i Dunav (12). Nisu daleko od zone ispadanja ni Timočanin (18), Topličanin (19), ali ni Vlasina i Pčinja koje u proleće ulaze sa 20 bodova.
Proleće na “Istoku” po nepisanom pravilu uvek donese i po neko iznenađenje. Ko će u viši rang, a ko nazad u zonu? Pitanje je na koje je danas teško dati odgovor.
Prvenstvo je dugo. Pred ekipama je 15 kola, u opticaju 45 bodova. Najvažnije je da, posle preduge pauze, ponovo kreće fudbal.
Za vikend će se igrati u Leskovcu, Pirotu, Popovcu, Prokuplju, Zaječaru, Paraćinu, Meševu i Brzom Brodu. Na radost hiljada zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu u ovom delu Srbije.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok