Search
Close this search box.
1677361173129
VREME ČITANJA: 3 min

Zvezdara i Naftagas remizirali na Bulbulderu

Fudbaleri Zvezdare iz Beograda i Naftagasa iz Elemira odigrali su nerešeno 2:2 u generalnoj probi pred nastavak prvenstva.
Strelac oba gola za lidera SLB bio je Vukićević, dok su pogotke za člana SLV postigli Kozlovački i Savanović.
Za Zvezdaru su igrali: Nikolić, Zvizdić, Rak, Sarić, Todorović, Milanović, Gusnić, Vukićević, Čobeljić, Karić i Đorđević. U drugom delu su još igrali Manojlović, Beriša, Milićević, Janković, Alempijević, Vuković, Hrnjaz i Dragojlović. Trener ekipe je Zdravko Kovačević.
Naftagas je nastupio u sledećem sastavu: Galin, Bačvanski, Grbić, Vukoje, Bjelica, Samardžić, Vidić, Švonja, Jokić, Kozlovački i Savanović. Priliku u drugom delu su dobili Matković, Popov, Milivojev, Lukić, Panić, Kenđa, Jeličić, Pandurov i Ratković. Trener je Vladimir Grbušić.
Bila je to zanimljiva utakmica gde su obe ekipe pokazale dobar fudbal i da spremno ulaze u nastavak prvenstva. Susret je odigran na pomoćnom terenu FK Zvezdara  sa veštačkom travom. Ono što posebno treba istaći je da je igran pod reflektorima.
Prvi su u vođstvo došli domaći. Na asistenciju Đorđevića stelac je bio Vukićević 1:0. Posle napada po levoj strani dijagonala Đođevića na suprotnu stranu od 30m, Zvizdić je iz prve spustio do Gusnića koji povratnom loptom gađa Vukićevića koji sa 16m šalje loptu u gol 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.
U nastavku dva pogotka gostiju. Posle centaršuta sa desne strane lopta je preletela na drugu stativu. Iz odbitka je stigla do Kozlovačlog koji postigao gol 2:1. Drugi  gol je Naftagas postigao posle kornera kada je lopta pala u peterac, slaba reakcija odbrane domaćih i sigurna egzekucija Savanovića za 2:2.
Šef struke ekipe iz Elemira Vladimir Grbušić je rekao:
„Zadovoljan sam kako smo odigrali ovu utakmicu protiv kvalitetnog domaćina. Dobro smo odradili pripreme i spremni ulazimo u drugi deo prvenstva. Kompletirali smo igrački kadar. Jedini problem je povreda i to teža beka Dragana Ćušića koji će propustiti čitav drugi deo takmičenja. U prvom kolu nastavka gostujemo Tekstilcu u Odžacima. Neće biti lako, ali idemo da se nadigravamo“.
Prvi trener Zvezdare Zdravko Kovačević o utakmici sa gostima iz Elemira je rekao:
„Odlična provera i za jedne i druge. Naftagas je dobra ekipa, odlično vođena sa par izuzetnih pojedinaca. Prvo poluvreme je bilo 2:0 za nas, mnogo bolja igra Zvezdare. U nastavku smo imali blagi pad, gosti stigli do egala 2:2, što je i realan rezultat“.
Pripremni period je praktično gotov, ostalo je još 5-6 dana do početka drugog dela prvenstva:
„Što se tiče priprema sve je završilo kako treba. Nemamo povređenih igrača. Imamo nekih svojih problema sa žutim kartonima i nekim sitnim bolestima. U prvom kolu veliki derbi u gostima protiv Zemuna, ja na svaku utakmicu idem da pobedim. Idemo da trijumfalno započnemo sezonu i da što duže ostanemo na prvom mestu“.
U 16. kolu Srpske lige „Vojvodina“ Naftagas gostuje Tekstilcu u Odžacima dok će u 16. kolu Srspke lige „Beograd“ Zvezdara u derbiju gostovati ekipi Zemuna.
Foto: Instagram FK Zvezdara

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

Zvezdara i Naftagas remizirali na Bulbulderu

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina