Search
Close this search box.
dusan tanic trener morava cuprija
VREME ČITANJA: 2 min

CILJ SRPSKA LIGA: Trener Morave Dušan Tanić, najbolji u Zoni Zapad u prvom delu

Trener Morave 1918 iz Ćuprije Dušan Tanić izabran je glasovima čitalaca Msporta za najboljeg stručnjaka u Zoni Zapad.
Morava je jesenji prvak, a navijači se nadaju da će se od leta u Ćupriji ponovo igrati srpskoligaški fudbal.
U razgovoru za Msport Dušan Tanić je zahvalio navijačima na podršci i glasovima, i naglasio da ovakva priznanja puno znače.
Posle puno neizvesnoti, Morava je osvojila titulu jesenjeg prvaka. Kako sada, posle analiza, komentarišete dešavanja u prvom delu sezone?
“Turbulentan i neizvestan prvi deo sezone. U jednom trenutku smo bili i na pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu, ali smo uspeli da preokrenemo situaciju u našu korist. Ja sam ekipu preuzeo u šestom kolu pred nama uvek tesko gostovanje ekipi Župe iz Aleksandrovca. Atmosfera nije bila sjajna jer je dve utakmice pre toga nesrećno izgubljen derbi u Resavici. Momci su me odlično prihvatili, zajedno smo podigli samopouzdanje i atmosferu u ekipi koja je do kraja bila sve bolja. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu u Aleksandrovcu ali smo promašili mnogo šansi i osvojili samo bod. Nakon te utakmice nastavili smo sa odličnim igrama ali pored igre došla je i realizacija i do kraja prvog dela smo nizali samo pobede. Uz zaista odličnu igru završili smo na prvom mestu kao najefikasnija ekipa prvenstva.
Kakva je situacija sa igračkim kadrom, da li su u planu pojačanja i da li ima najava odlazaka iz kluba?
“Što se tiče igračkog kadra, uvek je to neizvesno do kraja prelaznog roka.Par igraca je na pragu dolaska u klub,a takodje par igraca je na pragu odlaska iz kluba,tako da videcemo do kraja sta ce biti.”
Kada počinju pripreme i kakav je plan rada do početka prvenstva 11. marta?
“Prozivka je 28. januara. Imaćemo dosta pripremnih utakmica sa kvalitetnim protivnicama. Radićemo naporno i pokušaćemo da se što bolje pripremimo za nastavak sezone.
Šta očekujete u nastavku prvenstva i kakve su ambicije Morave?
“Oćekujem veliku borbu i neizvestan drugi deo jer ima dosta dobrih ekipa i teških utakmica tako da nece biti lako. Ja verujem u svoju ekipu da možemo zajedno da ostvarimo ono što smo zacrtali. Ambicije kluba su jasne a to je prvo mesto i ulazak u viši rang, u čemu se nadam da ćemo i uspeti.” – istakao je u intervjuu za Msport Dušan Tanić, šef stručnog štaba Morave 1918 iz Ćuprije i najbolji trener Zone Zapad u jesenjoj polusezoni.

Možda vas zanima

TABELA zone zapad