Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

ARGENTINAC NA MARAKANI: Aleks Vigo je novi fudbaler Crvene zvezde

Crvena zvezda je konačno pronašla desnog beka.
U moru koji su se spominjali izbor na pao na Argentinca Aleksa Viga. Ovaj 23-godišnji momak iz Santa Fea pokušaće da bude bingo crveno-belih za poziciju koja je problem već godinama unazad na Marakani. Još od odlaska Filipa Stojkovića u leto 2019. godine.
Pokušali su Marko Gobeljić, Milan Gajić, Kristijano Pičini, ali nijedan nije uspeo da se ustali iako je bilo povremenih bljeskova. U takvoj situaciji čak je štoper Strahinja Eraković morao da bude prekomandovan na, za njega, neprirodnu poziciju.
Zadovoljstvo zbog dolaska Aleksa Viga nije krio sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.
“Tražili smo takvog igrača, a nije lako naći desnog beka, jer je to deficitarna pozicija. Međutim, naš skauting ga je dugo pratio i želeli smo igrača takvih karakteristika. Zvezda igra ofanzivno, naši bekovi su stalno usmereni ka napred, a Aleks je igrač koji može konstantno da se ponavlja tokom utakmice. Mi smo u poslednjih nekoliko prelaznih rokova imali jasan cilj, a to je da pomladimo i ubrzamo ekipu, a Aleks se potpuno uklapa u tu viziju.
Već ove jeseni, ako sve bude kako treba, igraćemo Ligu šampiona i verujem da ćemo imati igrače koji su sposobni da se u mnogim aspektima takmiče sa najboljima. Aleks je doveden zbog toga, mlad je, ulazi u najbolje godine i siguran sam da će u Crvenoj zvezdi pružiti maksimum i dosegnuti ono zbog čega je došao u klub”, poručio je Mrkela.
On je najavio još novosti kada je u pitanju igrački kadar Crvene zvezde.
“U Srbiji do 7. februara traje prelazni rok, tako da vodimo razgovore i kada je reč o odlascima, ali i dolascima. Verujem da će se u bliskoj budućnosti nešto od toga desiti”.
Sa osmehom na licu i željom da uđe u srca navijača Crvene zvezde, Aleks Vigo se predstavio zvezdaškoj javnosti.
“Veoma sam srećan što sam došao u Zvezdu koja je veliki klub i čega sam svestan. Hvala sportskom direktoru na lepim rečima i siguran sam da ću ispuniti sve zadatke koji su postavljeni pred mene, te da ću pokazati ono najbolje zbog čega sam došao.
Upoznat sam sa Zvezdinom veličinom, kao i činjenicom da klub ima ogromnu bazu navijača, a to je jedan od razloga zbog kog sam i došao, kao i da osvajam trofeje. Sebe bih opisao kao izuzetno ofanzivnog beka, ali pružam maksimum i kada je defanziva u pitanju. Fizički se dobro osećam, spreman sam da igram, tako da sam na raspolaganju stručnom štabu”, rekao je Vigo.
Ako Zvezda osvoji titulu, imaće Vigo priliku da zaigra u Ligi šampiona.
“Sviđa mi se ideja igranja Lige šampiona. Čeka nas proleće, kada će, nadam se, sve proći dobro, a potom i najveće takmičenje u Evropi. Nadam se da ću imati priliku da zaigram u Ligi šampiona. Sve ću uraditi za uspeh Crvene zvezde… Upoznat sam i sa večitim derbijem, slično rivalstvo imamo i u Argentini između Rivera u kom sam igrao i Boke. Iskreno, nisam do sada gledao večite derbije, uglavnom sam Zvezdu pratio u međunarodnim utakmicama, ali biće to sjajno iskustvo za mene”.
Razgovarao je i sa Luisom Ibanjezom pre dolaska u klub, ali i sa mnogo navijača putem društvenih mreža.
“Pre dolaska u Zvezdu, razgovarao sam sa Ibanjezom koji mi je rekao najbolje stvari o klubu, tako da je svakako uticao na to da dođem. Sada sam ovde, veoma sam srećan zbog toga i nadam se da ću ostati u klubu dugi niz godina. I pre nego što se znalo da prelazim u Zvezdu, dobio sam mnogo poruka od navijača na društvenim mrežama koji su mi želeli dobrodošlicu i pružali podršku. Presrećan sam što ću imati priliku da im se predstavim”, dodao je Vigo.

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 3 min

ARGENTINAC NA MARAKANI: Aleks Vigo je novi fudbaler Crvene zvezde

Možda vas zanima

TABELA super lige