Search
Close this search box.
1674175043644
VREME ČITANJA: 3 min

Sinđelić sa promenjenim timom na proleće

FK Sinđelić je takođe startovao sa pripremama za prolećni deo sezone.
U prvom delu prvenstva Sinđelić je nekoliko kola bio prvi na tabeli. Sredinom jeseni došlo je do krize u igri pa je u finišu jesenjeg dela promenjen trener. Šef struke je tada postao Zlatko Krmpotić. Mladi stručnjak o početku pripremnog perioda je rekao:
„Treniraćemo sve vreme na našem stadionu. Zakazali smo sedam trening susreta. Plan je da pružimo šansu svim igračima jer smo u potpunosti renovirali ekipu. Otišlo je 14-15 igrača, za sad je došlo 5. Nadam se dolasku još kojeg igrača da bi znali na koga možemo da računamo i kakvu igru da igramo“.
Što se tiče pripremnih utakmica naš sagovornik govori:
„Prva utakmica je protiv ekipe Zuce 2019 člana Beogradske zone. Namerno smo izabrali nešto slabijeg protivnika da bi videli i probali igrače koji su došli. Biće to jedna dobra provera za nas“.
Veliki broj fudbalera je napustio klub:
„Otišlo je gro igrača koji su izborili ulazak iz zone u Srpsku ligu i koji su odigrali jesenji deo sezone. Nisu više u klubu Spasić, golman Marković, Čokić je otišao na Island odakle je i došao. Mladi Kolarević 2004. godište je na pripremama sa Voždovcem u Turskoj, videćemo da li ostaje tamo ili se vraća kod nas. Veliki broj igrača sa manjom minutažom je otišlo, nisam hteo nikoga da sputavam. Neizvesna je i situacija sa standardnim štoperom Radićem“.
Naravno bilo je i dolazaka u klub:
„Za sada nam je došlo nekoliko igrača. Stigao je špic Dušan Čelar iz Krupe da probamo da rešimo problem neefikasnosti jer smo u prvom delu postigli samo 11 golova. Iz Dinama iz Pančeva došao je štoper Marko Milivojević. U ofanzivnom delu pojačali smo se sa Petrom Piplicom nekadašnjim omladincem Crvene zvezde. On je stigao iz Prve iskre. Iskusni Draško Đorđević je došao iz Radničog sa Novog Beograda da pojača poslednju liniju. Praktično svi ovi igrači su u jednom delu svoje karijere igrali za nas i videćemo kako će se snaći“.
O ambicijama u prolećnom delu sezone naš sagovornik kaže:
„Mnogi pričaju o našim ambicijama, a mene niko nije pitao kao trenera. Kada sam došao u klub ambicija je bilo da osvojimo 6 bodova, to se i desilo. Mi smo primili samo 1 gol na tim susretima i nismo poraženi. Imali smo problem sa realizacijom. Ja sam se kao trener po prvi put susreo sa tim. Volim da moje ekipe igraju agresivno, napadački, dopadljivo za gol više. Nemamo nikakav imperativ u drugom delu. Ako nekog preskočimo na tabeli super. Mene su i doveli u tim jer ja volim da radim sa mladim igračima“.
Zlatko Krmoptić je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, gde je kao trener uz Vladna Milojevića sa generacijom 1993. godišta osvojio titulu u Omladinskoj ligi Srbije. Radio je u mlađim kategorijama OFK Beograda takođe uspešno, pa više od dve godine kao trener omladinaca Sinđelića. Bio je trener u Radu. Nakon toga sledi odlazak u Republiku Srpsku. Sa omladincima Zvijezde 09 bio je omladinski prvak Bosne i Hercegovine, dok je kasnije kao trener prvog tima u Premijer ligi Bosne zauzeo četvrto mesto i izveo ekipu iz Stanišića u Evropu. U Evro kupovima Zvijezda je zaustavljena od Trabzona iz Turske.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd